szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt másfél évben mintegy 683 milliárd forint értékben valósultak meg önerőből és uniós forrásból vállalkozói beruházások. Az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően több mint 12 500 fejlesztési projekt fejeződhetett be Magyarországon.

Az Új Széchenyi Terv keretében jelenleg 9562 vállalkozásfejlesztési beruházás van megvalósítás alatt, melyek összköltsége megközelíti a 720 milliárd forintot. Az összes projekthez viszonyítva a mikrovállalkozások 46 százalékban jutottak támogatáshoz, a kisvállalkozásoknál ugyanez a szám 39 százalék, míg a középvállalkozások aránya elérte a 13 százalékot. Összességében a projektek számának megoszlását figyelembe véve a mikro-, kis- és középvállalkozások teszik ki a megvalósult fejlesztések 98 százalékát.

Az elmúlt években több mint 5150 pályázat kapott támogatást a Nyugat-Dunántúlon több mint 541 milliárd forint értékben. A régió új lendületet kapott az Új Széchenyi Terv indulásával: a térségben 2011. január 14. óta több mint 2300 pályázatot találtak támogatásra érdemesnek. Érdemesmegemlíteni a régió legkiemelkedőbb fejlesztései közül a 46 milliárdos összköltségű Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítését, és a 30 milliárdos Duna projektet, valamint, vállalkozásfejlesztés területén Győrben a regionális logisztikai szolgáltatások infrastrukturális hátterének kialakítása című pályázatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt napig ingyenesen tesztel a ferencvárosi önkormányzat

Öt napig ingyenesen tesztel a ferencvárosi önkormányzat

Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány

Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány

Meghalt Siegfried Fischbacher

Meghalt Siegfried Fischbacher