szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Százhetvenöt Siemens szélturbinából áll a világ jelenlegi legnagyobb vízparti szélparkja, melyet július negyedikén adtak át. A 630 megawatt összteljesítményű „London Array” szélerőmű-park félmillió angol háztartás áramigényét képes biztosítani. A környezetbarát technológia évente 900 000 tonnával képes csökkenteni a világ széndioxid-kibocsátását.

Miközben a németek immáron energiaigényük 40 százalékát napenergiából biztosítják, addig a ködös Albionban hagyományosan a szélenergia hasznosításában elkötelezettek. A Temze torkolatában felépült szélerőmű-telepen előállított energiát a Siemens által kiépített tengeralatti kábelek szállítják két északi-tengeri, valamint egy tengerparti állomásra. A 120 méter rotorátmérőjű, egyenként 87 méter magas szélkerekek működtetését 70 technikus, és 20 fős kiegészítő személyzet felügyeli. A szélpark kivitelezése és az áramot a szigetországba szállító elektromos hálózat kiépítése mellett a Siemens garanciát, valamint öt éves üzemeltetési kötelezettséget vállalt a világ legnagyobb szélparkjára. Nagy-Britannia vállalta, hogy az ország éves áramszükségletéből 18 gigawattnyi energiát szélerőművek segítségével fog biztosítani 2020-ra – írja a Világgazdaság Online.

 

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Addig bosszantotta a teknős az oroszlánokat, hogy azok inkább leléptek

Videó: Addig bosszantotta a teknős az oroszlánokat, hogy azok inkább leléptek

Mészáros érdekeltségébe kerültek a Szarvasi kávéfőző Andrássy úti ingatlanjai

Mészáros érdekeltségébe kerültek a Szarvasi kávéfőző Andrássy úti ingatlanjai

Medián: A fideszesek többsége is adott volna bértámogatást

Medián: A fideszesek többsége is adott volna bértámogatást