Jön a rántott tücsök, sült hernyó, dinsztelt szöcske

Az USA-ban sorra nyílnak a rovarfarmok, amelyek a rovaréttermeket látják el rovaralapanyaggal.

  • hvg.hu hvg.hu
Jön a rántott tücsök, sült hernyó, dinsztelt szöcske

Főként tücsköket tenyésztenek azon a farmon, amely idén áprilisban nyílt meg Ohióban. A tulajdonosok abban hisznek, hogy 2 milliárd rovarevő ember nem tévedhet. Az ízeltlábúak – főként a tücskök – ugyanis nagyon népszerű eledelt jelentenek Ázsiában és Afrikában. Az USA-ban is sorra nyílnak azok az éttermek, kifőzdék, amelyek rovarból készült ételeket kínálnak. Kevin Bachhuber tulajdonos szerint a tücsök proteinben gazdag, egészséges és környezetkímélő állat. "Olyan az íze, mint a ráknak vagy a halnak. Ráadásul kifejezetten élvezik a nagyüzemi állattartás zsúfolt, koszos körülményeit, és szívesen megeszik a civilizáció hulladékát" – mondta. A farmjuk látja el például azt a híres bostoni rovarcsipsz-manufaktúrát, amelyet három egyetemista alapított közösségi finanszírozás segítségével. Ők hetvenezer dollárt, azaz körülbelül 15 millió forintot gyűjtöttek össze az ötletükkel. (Guardian)

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Valter Attila: Olyan versenynap nincs, hogy nem fáj

Valter Attila: Olyan versenynap nincs, hogy nem fáj

„A bukásoktól, brutális sérülésektől való félelem folyamatosan bennem van” – meséli Valter Attila országútikerékpár-versenyző a Penge podcast legújabb adásában, ahol arról is beszélget Szilágyi Áronnal és Kenyeres Andrással, hogy milyen gondolatok futnak át az agyán egy esés után, mekkora nyomást jelentett számára a 2021-es berobbanása, és milyen hatással vannak rá a kommentek.