szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Garancsi István, a miniszterelnök közeli barátja, a Videoton FC egyik tulajdonosa olyannyira beszállt az online pénztárgépek adóhatósági bekötésével nagy üzletet csináló Mobil Adat Kft-be, hogy augusztusban annak többségi tulajdonosává vált. Az Átlátszó-n hétfőn megjelent cikk szerint a cégben azt a Pap Kornélt váltotta, aki a részben állami pénzből kialakított Design Terminál éttermét viheti 15 évig.

Garancsi István, a miniszterelnök közeli barátja augusztus végén többségi tulajdonrészt szerzett a NAV-hoz online bekötött pénztárgépekhez szükséges SIM-chipet forgalmazó és az adatszolgáltatáshoz szükséges távközlési szolgáltatást biztosító Mobil Adat Kft.-ben. A cégbírósági adatokból származó információknak, illetve annak, hogy mi van a háttérben, az Átlátszó ment utána.

 Az online pénztárgépek rendszerének bevezetése a Mobil Adat Kft számára azért gyümölcsöző üzlet, mert csak éps kizárólag rajtuk keresztül  lehet a NAV háűlózatához fellépni; a csatlakozáshoz és adatforgalomhoz szükséges paraméterekkel ugyanis csak e cég SIMkártyája rendelkezik. E, gépekbe forrasztott mobilkommunikációs elem a kiskasszás díjcsomag szerint havi nettó 1500 forintot fizettet a kereskedőkkel.

A Videoton páholyból szurkoló VIP-k (balról Garancsi István)
©

A portál - átvilágítva Garancsit - azt találta, hogy nem ez volt az üzletember egyetlen cégvásárlása a közelmúltban; részesedése lett a Fradi pályát építő Market Építő Zrt.-ben, és továbbra is elkerüli a takarékszövetkezetek integrációját Garancsi Duna Takarékja is. De az Átlátszó korábban azt is előásta, hogy az ugynacsak Garancsihoz köthető Football Invest 2007 Zrt.-n keresztül a férfi az utóbbi évek egyik leginkább bűzlő gázbizniszét bonyolító, offshore hátterű MET Magyarországi Energiakereskedő Zrt.-ben is tulajdonos.

Garacsi a Mobil Adatban a többségi részesedést Pap Kornéltól vette át. Attól az üzletembertől, akiről nemrég megírtuk: a tavaly alapított cége (Pakor-Gasztronómia Kft.) üzemetleti a Design Terminalban működő éttermet. Amely Orbán Ráhel és annak férje, Tiborcz István törzshelye.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vezető német lap: Veszélyzónába ért a járvány

Vezető német lap: Veszélyzónába ért a járvány

Miért a gazdagok lesznek gazdagabbak?

Miért a gazdagok lesznek gazdagabbak?

2021 mesés gazdagságot kínáló rulettbefektetései: a mémrészvény és a kutjaérme

2021 mesés gazdagságot kínáló rulettbefektetései: a mémrészvény és a kutjaérme