szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tényleg nincs krumpli a mekis sült krumpliban? A sajtot pedig műanyagból készítik? A vásárlók felől a nagyobb átláthatóság érdekében a McDonald's amerikai gyorsétteremlánc közösségi médiakampányt indított több országban, hogy megválaszolja a fogyasztók hasonló témában feltett kérdéseit. A videós ismertetőket is tartalmazó válaszokból kiderül, hogy a már abszurdnak is hangzó felvetések egyszerű mítoszok.

Átfogó információs kampányt indított több országban – például Kanadában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában – a McDonald's amerikai gyorsétteremlánc, hogy a vásárlók irányából érkező különböző kérdéseket megválaszolják. A kérdésekből, és a cég válaszaiból a Business Insider szemezgetett.

Ausztráliában péládul a tojások ketreces tartású tyúkoktól érkeznek, mivel így tudja alacsonyan tartani a cég árait, ám jó minőséget igyekeznek nyújtani jó áron. Az USA-ban ugyanakkor egy kisebb tojásmennyiséget nem ketreces tartásból is beszereznek, ugyanis a vállalat egy olyan projektben vesz részt, amelyben meg akarják érteni a különböző tartások rendszerét.

Az USA-ban található McDonald's éttermekben majdnem 100 százalékban helyi marhahúst használnak fel, csak egy kis rész érkezik Ausztráliából és Új-Zélandról. A csirkét ugyanakkor teljesen helyi termelőktől szerzik be.

A McDonald's Kanada ezek után egy videóban elmagyarázza, hogy pontosan hogyan is készül a sült krumplijuk, mivel kaptak olyan kérdést is, mely szerint nem is igazi krumpliból készül ez az ételük. A videóban megszólaló munkatárs megnyugtatja az aggodalmaskodó kérdezőt, hogy ez egyáltalán nem így van.

A McDonald's Ausztrália egyik munkatársa arra a kérdésre is igyekszik válaszolni, mely szerint a mekis sajt igen közel áll a műanyaghoz. Az alábbi videóban el is magyarázza, hogy ez egyáltalán nem így van, és megmutatja, hogyan készül a sajtjuk.

A McDonald's USA azt is elmagyarázza, hogyan készül náluk a húspogácsa: gyorsfagyasztott módszerrel, ugyanis így tudják megőrizni annak minőségét és ízeit. A McDonald's USA azt a mítoszt is igyekszik eloszlatni, hogy annyi tartósítószer van az ételeikben, hogy azok egyszerűen nem romlanak meg. A cég közlése szerint ahhoz, hogy megromoljon egy étel, nedvességre van szükség, ennek hiányában a baktériumok és a különböző penészek sem tudják elkezdeni lebontani az élelmiszert. Szerintük ugyanez történne egy otthon elkészített étellel is, ha nem érné nedvesség, így a mekis étellel nincsen semmiféle gond.

Pár hónapja már a magyar McDonald's-nak is van ilyen információs oldala, az oldalon olyan kérdések is felmerültek, mint hogy mit gondol a cég a Super Size Me c. filmről, vagy hogy miért hizlal annyira a mekis kaja. Az oldalon már rengeteg kérdés és válasz összegyűlt, ezeket ide kattintva lehet elolvasni.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!