szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A leginkább érintettek, a vásárlók finoman szólva sem tartják jó ötletnek sem a boltok vasárnapi bezárását, sem a Tesco-buszok betiltását. "Nagyon sokaknak kellemetlenséget fog okozni." Videó.

Az épp hétvégi bevásárlásukat intéző emberek semmilyen szinten nem lelkesedtek az üzletek vasárnapi nyitva tartásának korlátozásától, illetve betiltásától. A KDNP által benyújtott törvénytervezet azon passzusa, amely a jövő év tavaszától megszüntetné az ingyenes "teszkós buszokat" is,  pedig kifejezetten kiverné a biztosítékot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Atombombát dobnának a boltokra

Újabb nehézfegyvereket vethet be a kormány a plázák és a külföldi hátterű hipermarketek elleni háborúban, ha egy megszületett, radikális tervezetet választ. Az elrendelné a boltok zömének vasárnapi zárva tartását, a külföldi hipermarketek által alkalmazott ingyenes buszjáratokat is betiltaná, és rendelkezhetne arról is, hogy két évnyi veszteséges működés esetén kötelező lenne felszámolni a bolthálózatot. Nehéz nem észrevenni, hogy a lapunk birtokába került tervek szerint január és március elsején életbe lépő módosítás-salátából a nemzeti kereskedelmi hálózatok jönnének ki igen jól.

hvg.hu Vállalkozás

A nagy boltok vasárnapi zárva tartása a feketegazdaság katalizátora lehet

A bevásárlóközpontok vasárnapi zárva tartása ellentétes a kormány munkahelyteremtési programjával, és erősítheti a feketegazdaságot – írta közleményében a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége. Az MBSZ szerint egyébként is: ha már mindenáron szabályozni akar a kormányzat, akkor a javaslat beterjesztése előtt szükséges volna mindezt alaposan előkészíteni, társadalmialg egyeztetni és átfogó elemzés alá vetni.

Kiss Ádám: 2020? Nem a kedvencem

Kiss Ádám: 2020? Nem a kedvencem

Ezreket evakuáltak Srí Lankán, miután megjött Burevi

Ezreket evakuáltak Srí Lankán, miután megjött Burevi

Több játékos és szinte az egész edzői stáb koronavírusos a kisvárdai focicsapatnál

Több játékos és szinte az egész edzői stáb koronavírusos a kisvárdai focicsapatnál