szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az USA-ból kitiltott NAV-elnök sok szálon kötődik a Fidesz gazdasági hátországát felépítő Simicska Lajoshoz – derül ki a Népszabadság összeállításából.

Vida Ildikó jelenlegi NAV-elnök neve már két évtizeddel ezelőtt felbukkant a Simicska Lajos vezette cégcsoport körül, egészen pontosan az akkor Mahir-résztulajdonú Europlakát nevű cégben találta meg a nyomát a Népszabadság. Az Europlakátot ma Publimontnak hívják, és a Simicska-cégek, valamint Nyerges Zsolt tulajdonában van.

Vida Ildikó 1995-96 között már a Mahir Salgótarjánt vezette, valamint a Magyar Hirdető Egert, és a Mahir Többlet Ajándéktárgy Kft.-t is – áll a Népszabadság összeállításában.

©

Ismertté akkor vált, amikor 1998-ban, az első Orbán-kormány idején APEH-elnökhelyettessé nevezték ki, miközben Simicska Lajos lett az APEH (vagyis a NAV elődjének) elnöke. Egy év múlva Vida Ildikó lett az APEH elnöke.

Vida ugyanúgy Bibó-kollégiumos volt, ahogyan Simicska Lajos és Orbán Viktor is. Az első Orbán-kormányt követően sem hagyták cserben, 2003-2006 között újra a Mahir ajándéktárgyas kft.-t vezeti, illetve 2003-2007 között Nyerges Zsolt oldalán a Hung-Ister felügyelőbizottsági tagja volt, ez gyártotta a Magyarország, szeretlek! című vetélkedőt.

2003-2010 között, vagyis második adóhivatali kinevezéséig Vida a Mahir Zrt. könyveiben munkavállalóként jelenik meg, és érdekes részlet, hogy a szerdai Vida-interjút közlő Magyar Nemzet kiadója is 12 százalékos tulajdonos a Mahir Zrt.-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Kellene még némi segítség az öt unokát nevelő nagyszülőknek

Kellene még némi segítség az öt unokát nevelő nagyszülőknek

Újabb 800 millió forint megy a hajdúnánási MotoGP-pályára

Újabb 800 millió forint megy a hajdúnánási MotoGP-pályára