szerző:
MTI

Most több mint 2 milliárd forintos megbízást nyert el a Duna Aszfalt Kft., az a cég, amelyet az Orbán Viktorral összevesző Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép riválisaként épetnének fel a Fidesz gazdasági hátországában. A Duna Aszfalt nyerte el a Colas Út Zrt. előtt a debreceni Nyugati kiskörút második ütemének tervezését és kivitelezését.

A debreceni önkormányzat írt ki nyílt közbeszerzést a debreceni Nyugati kiskörút második ütemének tervezésére és kivitelezésére, és csak két cégtől érkezett ajánlat, a Duna Aszfalt Zrt.-t hirdették ki nyertesként a Colas Út Zrt.-vel szemben.

A kiviteli tervek elkészítésének, valamint az építésnek az eredetileg becsült költsége nettó 2 milliárd 8 millió forint volt. A nyertes társaság nettó 2 milliárd 141 millió forintért vállalta a munkát. A közbeszerzésben szereplő útszakasz az Arany János utcától az Erzsébet utcáig tart.

Rövid időn belül ez a harmadik nagyobb üzlet, amivel a Duna Aszfalt Zrt. hízik. A Duna Aszfalt kebelezi be a magasépítő céget, a Magyar Építő Zrt.-t, a céghálóba tartozó egyik vállalat vezetője Mészáros Lőrinc lányának barátja, aztán pár napja egy 3,3 milliárdos tendert happolt el a Közgép előtt. A Duna Aszfalt egyes, eddig nem cáfolt hírek szerint élvezi a kormányfő támogatását. A Duna Aszfaltot építhetik fel az Orbán Viktorral összevesző Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép riválisaként.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!