szerző:
hvg.hu

Májustól olcsóbb lett a Napi Gazdaság, amelyet nemrég vásárolt meg a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztője, a Simicska-médiabirodalomból kiszálló Liszkay Gábor.

Csökkentette példányonkénti árát május 1-jével a Napi Gazdaság, amely július 1-től az előfizetési díjait is jelentősen csökkenti.

A már korábban beharangozott árváltozás újabb lépést jelent az egykori gazdasági és pénzügyi témákkal foglalkozó napilap villámgyors átalakításában.

©

A kiadványt múlt hónapban vásárolta meg a Magyar Nemzet volt főszerkesztője, Liszkay Gábor, aki "lelkiismereti okokra" hivatkozva még februárban mondott fel többekkel együtt a Simicska Lajoshoz tartozó lapnál.

Az új tulajdonos Csermely Pétert, volt főszerkesztő-helyettesét nevezte ki a lap élére, amely már az első számai egyikében új szlogennel és konkrét politikai állásfoglalással jelent meg.

Liszkay akkor levélben köszöntötte az olvasókat, amelyben azt írta, a következő hónapokban a lapot jelentékeny társadalmi, közéleti, politikai és kulturális tartalommal kívánják kibővíteni, az átalakítás pedig a nyár végén fejeződik be, ekkor új nevet is kap majd a lap.

"Az új napilap irányultságát tekintve vállaltan polgári, konzervatív, mérsékelten jobboldali, azaz a jelenlegi belpolitikai viszonyok között kormánypárti médium lesz" – erősítették meg ismét.

A Napi Gazdaság címoldalán a lap meghatározásaként korábban üzleti és pénzügyi hírlap szerepelt, ehelyett ma már a közéleti és üzleti napilap megnevezés olvasható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!