szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Földes vagy trágyás volt a tej, üdítőital-maradványok voltak a palackban – csak néhány probléma, amik miatt a forgalmazók jó részének nyers tejét nem lehetne elfogyasztani.

Újra divatba jönn látszik a nyerstej fogyasztása, de egy vizsgálat szerint nagyon sok nyerstej-forgalmazó helyszín elbukott a vizsgán. Csak óvatosan tehát a nyers tejek fogyasztásával.

A leggyakoribb probláma, hogy napon állott, hűtetlen és nem megfelelően kevert a tej, az árusító palackok alján ásványvíz- és üdítőital maradék, lefedetlen műanyagvödrök és használt textilkendők, nem megfelelően tisztított tartályok, töltőcsövekről a tejbe mosódó szennyeződések és baktériumok. Legalábbis leginkább ezekkel a problémákkal találkoztak a kutatók a nyers tejek forgalmazási helyeinek ellenőrzése során – írja a Napi.hu.

Nyers tejhez alapvetően három fő értékesítési csatornán keresztül lehet jutni: piacokon (vásárcsarnokokban), önkiszolgáló rendszereken (tejkimérő automaták, bolti hűtött tartályok) és mozgó értékesítésen (tartálykocsik, termelők regionális házhozszállítási rendszere). Ezek mellett a kezdetleges, hűtés nélküli árusítási forma is megfigyelhető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vlagyimir Putyin szerint a Nyugat ellenőrzés alá akarja vonni Oroszországot

Vlagyimir Putyin szerint a Nyugat ellenőrzés alá akarja vonni Oroszországot

Varga Judit: A Parlament elé kerülhet a civiltörvény módosítása

Varga Judit: A Parlament elé kerülhet a civiltörvény módosítása

97 ezren vesztették el az állásukat januárban

97 ezren vesztették el az állásukat januárban