szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akkora átalakítás kellene ahhoz, hogy a műsort a modern időkhöz fazonírozzák, hogy a végeredmény már nem is a Heti Hetes lenne. A megújítása pedig olyan befektetés lenne, amiről egyáltalán nem biztos, hogy megtérül - ezzel magyarázta az RTL-vezető a műsor megszüntetését.

Tényleg nem folytatjuk a Heti Hetest - erősítette meg a hvg.hu-nak Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, amit Para-Kovács Imre, a műsor állandó szereplője a Facebookon írt.

Az elmúlt hetekben végiggondolták, mekkora átalakulás is kellene ahhoz, hogy a politikai szórakoztató talk show újra sínre kerüljön, és arra jutottak, hogy nem éri meg. "Olyan mérvű átalakításra lenne szükség, hogy az már nem a Heti Hetes lenne" – mondta Kolosi Péter.

Mostani formájában ugyanis már nem való a 2010-es évek második évtizedéhez.

Januárban a csatorna még arról beszélt, hogy idén takaréklángra állítja a Heti Hetest, csak tavasszal és ősszel adnak le részeket, azokból is csak tizenhatot a megszokott negyven helyett. A műsor producere, Ónodi György akkor anyagi okokkal magyarázta az átalakulást, Kolosi pedig arról beszélt, hogy a műsornak meg kell újulnia.

Ez a gondolkodás vezetett ahhoz, hogy végül teljesen beszántják a 17 éve indult műsort. Kolosi most azt mondta, a nézettségi adatok is alátámasztják, hogy a talk show-t teljesen újra kellene gondolni: az RTL Klubról az RTL II-re eleve azért került át, mert volt egy döccenés a nézettségben, de a fiókcsatornán is gyengébben teljesít, mint a sikeres műsorok. (Januárban a vezérigazgató-helyettes még arról beszélt, hogy a Heti Hetes a mai napig hozza azokat a számokat, amiket elvárnak tőle, az RTL II-n pedig hozza a csatornaátlagot, sőt azt meghaladó számokat is produkál. Kolosi akkori nyilatkozatát most azzal magyarázta, hogy akkor még olyan adatokra támaszkodott, amikor a Való Világot adták a Heti Hetes előtt.)

Bár a Heti Hetes előállítása relatíve olcsó, így is milliókba kerül epizódonként, a megújítása pedig olyan befektetés lenne, amiről egyáltalán nem biztos, hogy megtérül - mondta Kolosi. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az 1999-ben indult talk show így is nagyobb kort ért meg, mint a német eredetije, ami 9 év után fulladt ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!