szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bő százmilliós tendert nyert a Várban is terjeszkedő vendéglős, Zsidai Zoltán Roy. Az Operaháznak és az Erkel Színháznak szállíthat új, illetve használt konyhafelszerelést.

A pesti oldalon is erősít a magát a budai Várban erősen exponáló Zsidai Roy: több mint 104 millió forintos pályázaton sikerült konyhatechnológiai bizniszt elnyernie. A tendert az Operaház írta ki a Magyar Állami Operaház és az Erkel színház részére használt és/vagy új konyhatechnológiai eszközök és berendezések beszerzése adásvételi szerződés keretében elnevezéssel. A két részből álló pályázaton (külön rész vonatkozik az Operaházba és külön az Erkelbe beszerzendő eszközcsomagról) az Orbán Ráhel-közeli vendéglős vállalkozó cége, az Operaház Gasztronómia Kft. nyert.

A közbeszerzési eljárás eredményéről szóló tájékoztatás szerint az árubeszerzés végleges értéke forgalmi adó nélkül valamivel több, mint 104,7 millió forint. Ebből 65,4 esik az Operaházra, 39,3 pedig az Erkel Színházra.

©

A nyílt pályázatra más ajánlattevő nem jelentkezett. Zsidai nem érkezik ismeretlen területre, hiszen az Operaház Nagybüféjének üzemeltetési joga is az övé.

Az Opera Gasztronómia tulajodonosa a Zsidai Zoltán és szülei tulajdonában lévő Zsidai Group, amelynek ügyvezetői Zsidai Péterné és Zsidai Zoltán Roy. A társaságot 2015. május 7-én jegyezték be 3 millió forint alaptőkével, ami azóta is változatlan, székhelyének címe pedig megegyezik Zsidai Zoltán lakcímével. A vállalat 2015-ös – csonka évi – forgalma valamivel több mint 147 millió forint volt, adózott eredménye 407, mérleg szerinti eredménye pedig 366 ezer forint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Zsófia Itthon

Zsidai bevette a Várat: bérlőként a Kapisztrán téren is ő az úr

A budai Vár egyik legszebb terén bérel éttermet, 5 lakást, irodát és üzletet Zsidai Zoltán Roy az önkormányzattól. Nem rokkan bele, az ár ugyanis kifejezetten barátinak mondható. Zsidai ráadásul turistamágnesnek tűnő teraszt nyithatott közvetlenül az I. kerületi Városháza mellett, amihez grátisz nyilvános WC is járt. A gasztrovállalkozó szerint a szezonon kívül is a Vár szívében tárolt fabódéjuk és állványzat passzol a világörökségi városképbe, és minden szabályos.

Gergely Zsófia Itthon

Ennyiért kapta Zsidai a várbeli ingatlant, hogy Jamie'st nyisson benne

Az I. kerület hónapokra elengedte a bérleti díjat, ezzel is segítve Zsidai Zoltán Roy érdekeltségét abban, hogy Jamie Oliver ízlése szerint átalakítsa az önkormányzat Mátyás-templomhoz közeli ingatlanját. A hvg.hu birtokába jutott a jó politikai kapcsolatokkal rendelkező Zsidai több szerződése, amelyet a Budavári Önkormányzattal kötött, és ami alapján a gasztrovállalkozó több mint kedvezőnek tűnő feltételekkel használhatja a közvagyont.

Véletlenül találtak egy új szervet az emberi testben

Véletlenül találtak egy új szervet az emberi testben

15 uniós országnak elege van az 5G-s konteókból, közös cselekvésre hívnak

15 uniós országnak elege van az 5G-s konteókból, közös cselekvésre hívnak

Még az autókban is kötelezővé tette a cseh kormány a maszkviselést

Még az autókban is kötelezővé tette a cseh kormány a maszkviselést