szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Farkas Sándor az ügyészség szerint nem követett el bűncselekményt, amiért ekkora összeget egyszerűen nem tüntetett fel a dokumentumban.

A fideszes országgyűlési képviselőről februárban írta meg a Direkt36, hogy a cégének 2012 óta juttatott összesen több mint 2,5 milliárd forintos mezőgazdasági támogatásból csak 925,5 milliót tüntetett fel a parlamenti bevallásaiban. De kihagyott belőlük két olyan céget is, amiben tulajdonrésze volt.

A kormánybiztosként a Mezőhegyesi Ménesbirtokot is irányító képviselő ellen a cikk nyomán feljelentést tett Tényi István, aki szerint Farkas költségvetési csalást követett el, illetve hamis magánokiratokat nyújtott be. A 444 most azt írja, Tényi megkapta az értesítést arról, hogy megszüntették az ügyben indított nyomozást, mert a Központi Nyomozó Főügyészség szerint nem történt bűncselekmény.

Az indoklás szerint azzal, hogy valótlan összegeket tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában, Farkas Sándor nem követett el költségvetési csalást, hiszen nem okozott vagyoni hátrányt sem a magyar költségvetés alrendszereinek, sem az Európai Unió pénzalapjainak.

Emiatt eleve nem is indult nyomozás, csak a hamis magánokiratok ügyében. Abban pedig megállapította az ügyészség, hogy a képviselő – mivel a vagyonnyilatkozatához az adatokat a főkönyvelőjétől kapta, aki nem a megfelelő számokat küldte el – bizonyára nem is tudta, hogy rosszul tölti ki a papírokat.

A két cégben meglévő tulajdonrészét pedig a nyomozók szerint azért nem tüntette fel Farkas Sándor, mert elfeledkezett róluk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Abból nem indulhatok ki, hogy a magyar kormányfő bukásához szeretnék hozzájárulni átütő erejű drámával”

„Abból nem indulhatok ki, hogy a magyar kormányfő bukásához szeretnék hozzájárulni átütő erejű drámával”

Megérkezett az Audi TTS erősebb új változata

Megérkezett az Audi TTS erősebb új változata

"Olyan volt, mint egy influenza elleni oltás" – újabb önkéntes nyilatkozott a koronavírus-vakcináról

"Olyan volt, mint egy influenza elleni oltás" – újabb önkéntes nyilatkozott a koronavírus-vakcináról