szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jegykezelőket is keresnek.

Újsághirdetésben toboroz új munkatársakat a vasút Somogyban: a Balaton-partra vezető jegyvizsgálókat, Kaposváron pedig mozdonyvezető-gyakornokot várnak. A Sonline azt írja, a vasutasok egy része nyugdíjba megy, és vannak, akik magán vasúttársaságoknál folytatják a munkát, nagy a munkaerőhiány.

A MÁV Zrt. leányvállalata, a MÁV-Start a megyében 275 dolgozót alkalmaz.

– Az érettségi vizsga a jelentkezés feltétele a vezető jegyvizsgálóknál – közölte a MÁV sajtóosztálya. – A kiválasztott jelöltek négyhónapos, nappali képzésen vesznek részt. Kereskedelmi és forgalmi ismeretek: ez a két fő tantárgy, utóbbiból hatósági vizsgát kell tenni. Az oktatást kéthónapos gyakorlati időszak követi, és ha ezt teljesítik a hallgatók, akkor még másfél hónapos tanfolyam vár a leendő vezető jegyvizsgálóra.

A mozdonyvezető-gyakornokoknál szintén elvárás az érettségi, és az is követelmény, hogy az első tanfolyami vizsgára minimum 20 évesen jelentkezhetnek. A képzés tíz hónapig tart, a résztvevők villamos vagy dízel kategóriára szereznek mozdonyvezetői jogosítványt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: A statisztika idomítása jobban megy

Marabu Féknyúz: A statisztika idomítása jobban megy

Vádat emeltek a halálos újpesti rendőrautó-baleset ügyében

Vádat emeltek a halálos újpesti rendőrautó-baleset ügyében

Autószervizből vittek el kocsikat tolvajok, mert tudták, hol vannak a kulcsok

Autószervizből vittek el kocsikat tolvajok, mert tudták, hol vannak a kulcsok