szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A HCS Experts Kft.-t korábban összefüggésbe hozták a Microsoft-botránnyal.

Tavaly augusztus óta végelszámolás alatt van Tiborcz István egyik cége, a HCS Experts Kft. – írja az Mfor a cégnyilvántartás alapján. A lap szerint a társaság informatikai nagykereskedelemmel foglalkozott, a miniszterelnök veje 2015-ben szállt be tulajdonosként, testvére, Tiborcz Péter pedig ügyvezetőként dolgozott a cégben.

A Népszava tavaly március végén azt írta, hogy a HCS Experts neve feltűnt a Microsoft-botrányban, amelyet a 24.hu hozott nyilvánosságra. Eszerint a normál piaci árat jócskán meghaladó állami informatikai beszerzések miatt a Microsoft korábban több partnerével is felmondta a szerződését.

A HCS Experts és a Microsoft ügy lehetséges összekapcsolódásáról tavaly, az áprilisi országgyűlési választásokhoz közeledve jelentek meg hírek, a cég forgalma 2018-ban jelentősen visszaesett. A végelszámolás miatt készített mérleg szerint 2018 januárja és júliusa között az értékesített nettó árbevétele 40,36 millió forint volt, miközben a 2017-es teljes évben még 142,1 millióhoz jutott a cég. 2015-ben, miután Tiborcz megjelent a cégnél, 937,5 milliós lett az árbevételük, ami hatalmas ugrás volt az egy évvel korábbi 553 millióhoz képest.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
7 millió bejegyzést törölt a Facebook

7 millió bejegyzést törölt a Facebook

Jól megdrágult a friss zöldség, a gyümölcs, de a párizsi is

Jól megdrágult a friss zöldség, a gyümölcs, de a párizsi is

Európa-liga: a Sahtar Donyeck és a Sevilla is az elődöntőben

Európa-liga: a Sahtar Donyeck és a Sevilla is az elődöntőben