szerző:
hvg.hu

A HCS Experts Kft.-t korábban összefüggésbe hozták a Microsoft-botránnyal.

Tavaly augusztus óta végelszámolás alatt van Tiborcz István egyik cége, a HCS Experts Kft. – írja az Mfor a cégnyilvántartás alapján. A lap szerint a társaság informatikai nagykereskedelemmel foglalkozott, a miniszterelnök veje 2015-ben szállt be tulajdonosként, testvére, Tiborcz Péter pedig ügyvezetőként dolgozott a cégben.

A Népszava tavaly március végén azt írta, hogy a HCS Experts neve feltűnt a Microsoft-botrányban, amelyet a 24.hu hozott nyilvánosságra. Eszerint a normál piaci árat jócskán meghaladó állami informatikai beszerzések miatt a Microsoft korábban több partnerével is felmondta a szerződését.

A HCS Experts és a Microsoft ügy lehetséges összekapcsolódásáról tavaly, az áprilisi országgyűlési választásokhoz közeledve jelentek meg hírek, a cég forgalma 2018-ban jelentősen visszaesett. A végelszámolás miatt készített mérleg szerint 2018 januárja és júliusa között az értékesített nettó árbevétele 40,36 millió forint volt, miközben a 2017-es teljes évben még 142,1 millióhoz jutott a cég. 2015-ben, miután Tiborcz megjelent a cégnél, 937,5 milliós lett az árbevételük, ami hatalmas ugrás volt az egy évvel korábbi 553 millióhoz képest.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Újra árat emel a posta

Újra árat emel a posta

Családi történet: amikor a Maffiózók átírta a sorozatok történelmét

Családi történet: amikor a Maffiózók átírta a sorozatok történelmét

Több mint 3000 dolgozótól válik meg a Tesla

Több mint 3000 dolgozótól válik meg a Tesla

Eltemették a meggyilkolt gdanski polgármestert

Eltemették a meggyilkolt gdanski polgármestert

A gízai piramisoknál fog koncertezni a Red Hot Chili Peppers

A gízai piramisoknál fog koncertezni a Red Hot Chili Peppers

Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról

Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról