szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Úgy tűnik, a kormányt sem kíméli, hogy drágulnak az élelmiszerek.

Az Mfor.hu szúrta ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányportálra feltett szerződései között, hogy idén már évi 30 millió forintba kerül, hogy a kormányülésekre a kormánytagok és Orbán Viktor Gundel-büfét kapjanak.  

Eddig évi 25 millió forintot fizettek azért, hogy a patinás étteremből érkezzenek az ételek és az italok a kormányülésekre, így 20 százalékkal drágult a szolgáltatás a tavalyihoz képest.

A tavaly a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzájának üzemeltetését is egyedüli indulóként a Gundel Kft. nyerte el – a hihetetlenül olcsó menza egyébként óriási botrányt váltott ki.

A KSH legfrissebb adatai alapján egyébként elszabadultak az élelmiszerárak: átlagosan 8,7 százalékkal, de a sertéshús majdnem 29 százalékkal lett drágább.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Zsófia Itthon

„Egy O1G-menüt rendelnék” – ostromolják az Orbán menzáját üzemeltető Gundelt

Zúdul a virtuális népharag a Miniszterelnökség várbeli menzáját üzemeltető Gundel étteremre, miután megírtuk, mennyire olcsón étkezhetnek itt a kormányzat emberei. Mindez azért is tanulságos, mert a kommentekben sorra köszönnek vissza az elmúlt időszak legfontosabb politikai kérdései, így sokan túlórázás miatt akarnak rendelni "a karmelita menüből". És mint hozzáteszik: majd 3 év múlva fizetnek. Más a gyereket fizetné be, de akad, aki egy hajléktalannal térne be egy 300 forintos ebédre.

Gergely Zsófia Itthon

Itt a Gundel-menza pályázata: az Orbán-kormány alakulása volt a referenciájuk

A menzaügy kirobbanása óta magyarázza a kormány és maga a Gundel, hogy a "puritán" kormányzati étkezdét élesen el kell választani a városligeti luxusétteremtől, a közérdekű adatigényléssel megszerzett pályázatuk viszont nem erről tanúskodik. Ebben világhírű vendégeikre, állami vezetők ajánlásaira és pazar fogadásokra hivatkoztak, sőt, váratlanul az is kiderült belőle, hogy az Orbán-kormány tavaly egy 100 fős rendezvényen náluk ünnepelte „alakuló kormányülést”. Közzétesszük, hogy milyen mintaétrendekkel kapták meg a megbízást, amit verseny nélkül, egyedüli indulóként nyertek el, és hogyan segíti a büfé előrendeléssel a kormánytisztviselők "keresztény ünnepekre" hangolódását.

Varga Judit azt ígéri, visszafizeti a csokot, ha nem költöznek falura

Varga Judit azt ígéri, visszafizeti a csokot, ha nem költöznek falura

Szabad-e oltani? Oltóversekkel segít a félőseken a Duma Aktuál

Szabad-e oltani? Oltóversekkel segít a félőseken a Duma Aktuál

Aláírta Biden az első rendeleteit, amelyekkel az olajipar útjába állna

Aláírta Biden az első rendeleteit, amelyekkel az olajipar útjába állna