szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szakszervezet szerdán 14 órától 24 órás munkabeszüntetést hirdetett.

A múlt szerdai, majd szombati sztrájkot követően február 24-én, szerdán 14 órától ismét munkabeszüntetést tartanak a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában. A sztrájk előzőleg 2, illetve 8 órán át tartott,

ezúttal 24 órás lesz.

A gyár közleménye szerint “a jelenleg kialakult helyzet nem szolgálja a közös érdekeinket, mivel üzleti károkat okoz, és a makói gyárunk versenyképességét is rontja”.

Az ügyben következőleg február 25-én, csütörtökön 14:30-kor ülnek tárgyalóasztalhoz az érintettek a Makói Gumiipari Szakszervezet (MGSZ) sztrájkbizottságával.

“Bízunk benne, hogy a munkabeszüntetés fegyelmezett és biztonságos keretek között valósul meg, ahogy azt az előző napokban hasonló esetben is tapasztalhattuk” – írta a gyár. Hozzátették: a munkavállalók jogait maximálisan tiszteletben tartva, a cég tudomásul vette a sztrájkot, és hogy a vállalat munkavállalói számára “ezen átmeneti időszakban is folyamatosan biztosítja a viták tárgyát képező juttatásokat, belső szabályzatokban rögzítve az új kollektív szerződés megkötéséig”.

A dolgozók elsősorban a tarthatatlan munkakörülmények ellen tiltakoznak – mondta korábban Radics Gábor, a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség elnöke. A makói gumigyár cégvezetése ugyanis nyáron a járványra hivatkozva egyoldalúan felmondta a többletmunka elrendelését is szabályozó kollektív szerződést, és ezzel szabad kezet kapott a még a gyárban maradt munkások korlátlan túlóráztatására.

A Magyarországon nyolcezer munkavállalót foglalkoztató Continental a Contitech AG magyarországi leányvállalata, a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. makói telephelye a csoport egyik legnagyobb és legmeghatározóbb tagja, ahol hűtő-fűtő csövek gyártását és szerelését végzik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem vártak a kormányra, önálló járványügyi intézkedéseket hoztak a hajléktalanellátásban

Nem vártak a kormányra, önálló járványügyi intézkedéseket hoztak a hajléktalanellátásban

Bekeményít a lengyel kormány a kutyásokkal szemben

Bekeményít a lengyel kormány a kutyásokkal szemben

1,3 millió felhasználó adatai szivároghattak ki a Clubhouse sikeralkalmazásból

1,3 millió felhasználó adatai szivároghattak ki a Clubhouse sikeralkalmazásból