szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem kerültek sorra a check-in pultoknál az utasok, így a repülőtéren hagyták őket.

Több utas is úgy maradt le a Wizz Air London-Luton és Budapest járatáról vasárnap esti járatáról, hogy az indulás előtt már két órával, vagy még korábban kiértek a repülőtérre.

Az Airportál cikke szerint az utasok egyszerűen nem kerültek sorra a check-in, illetve poggyászfeladó pultoknál. Az Index szerint kb 35 magyar maradt a reptéren.

A légitársaság megerősítette a Airportál információit és azt közölte, hogy belső vizsgálatuk szerint a földi kiszolgáló cég felelős a történtekért. A Wizz Air azt is hozzátette, hogy teljes felelősséget vállalnak a történtekért, ugyanakkor szerintük nagy terhet rónak rájuk a folyamatosan változó járványügyi korlátozások és annak az ellenőrzése, hogy az utasok ezeknek megfelelnek-e. "Ez a folyamat pedig számos esetben hosszas sorbanállást okozhat a beszállópultoknál" – írták.

A légitársaság közölte, hogy az érintett utasok, amennyiben igénylik, térítésmentesen átfoglalhatják a jegyüket egy másik járatra, vagy visszatérítik számukra a jegyár 100 százalékát. Ezen felül 250 eurós kompenzációban is részesülnek, amelyhez a kérelmet az oldalukon nyújthatják be.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Turistabuszok özönétől tartanak a Déli pályaudvar régi vágányai mellett élők

Turistabuszok özönétől tartanak a Déli pályaudvar régi vágányai mellett élők

Ausztráliában 700 ezer oltás után két vérrögösödéses esetet találtak

Ausztráliában 700 ezer oltás után két vérrögösödéses esetet találtak

Lancet: Nem halálosabb a koronavírus brit mutánsa, csak sokkal fertőzőbb

Lancet: Nem halálosabb a koronavírus brit mutánsa, csak sokkal fertőzőbb