Tetszett a cikk?

Elloptak egy Rodin-mesterművet az argentin főváros szépművészeti múzeumából csütörtökön. A súlyos gazdasági válsággal küszködő dél-amerikai országban az ellopott szobrok egy részét gyakran hulladékként értékesítik a tolvajok.

A mindössze 16 centiméter magas szobor címe Isten keze, értéke pedig eléri a 150 ezer dollárt. A szobrocska egy kis testet átfogva tartó kezet ábrázol. A rendőrség értetlenül áll a bűntény előtt, egyelőre még azt sem sikerült pontosan kideríteni, a tolvajok hogyan vitték el az alkotást. Argentínában gyakoriak a lopások, a nyilvános helyen található szobrokról és emlékművekről még a fémdarabkákat is leszedik, hogy hulladékként eladva pénzhez jussanak - jelentette a Reuters hírügynökség.
A francia Auguste Rodint (1840-1917) a modern szobrászat atyjaként tartják számon. Művei közül a Buenos Aires-i múzeum harmincat őriz, köztük a leghíresebbek közé tartozó A csók egy gipszváltozatát. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!