Tetszett a cikk?

Gálik András és Havas Bálint képzőművészek képviselik Magyarországot az 50. Velencei Képzőművészeti Biennálén, ahol a magyar pavilont pénteken nyitja meg Hiller István a nemzeti kulturális örökség minisztere.

A Velencei Biennálé hivatalosan június 15. és november 2. között várja az érdeklődő közönséget. A magyar kiállítás kurátora Petrányi Zsolt művészettörténész, a Pavilon nemzeti biztosa Fabényi Julia, a Műcsarnok főigazgatója, a kiállítás gyakorlati előkészítője pedig a Biennále Iroda. A velencei magyar pavilon története során a szakmai zsűri először döntött pályázati rendszerben, a kurátorok által beadott elképzelések alapján a kiállítók személyéről. A kiállítás megvalósításának költségeit a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma fedezi.
Gálik András és Havas Bálint évek óta „Kis Varsó" néven dolgozik együtt, így alkotják meg műveiket és szervezik a kortárs képzőművészet szellemi és szociális környezetét. Következetes munkájukat, amely elsősorban a budapesti művészeti színtéren zajlik, növekvő külföldi érdeklődés is övezi. Az utóbbi években több jelentős külföldi kiállításon vettek részt, így 2001-ben a 2. Berlini Biennalén, 2002-ben az ugyancsak berlini Künstlerhaus Bethanien keretében, valamint a hollandiai Leidenben mutathatták be alkotásaikat. Budapesten a legutóbbi, Zászló című kiállításuk tavaly a Platán Galériában volt látható. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint félmilliárd forintért vásárolt képeket a jegybank

Több mint félmilliárd forintért vásárolt képeket a jegybank

A csengeri örökösnő cáfolta az ügyészség szerint, hogy pénzt adott volna Kósának

A csengeri örökösnő cáfolta az ügyészség szerint, hogy pénzt adott volna Kósának

Sikerrel végezték el az egyik legnehezebb műtétet a kínai orvosok

Sikerrel végezték el az egyik legnehezebb műtétet a kínai orvosok