Tetszett a cikk?

Vasárnap reggeltől ismét saját műsorral jelentkezik az anyagi nehézségei miatt hónapokon át csak zenét sugárzó Rádió C - közölte Kerényi György főszerkesztő pénteken. A rádióhoz ugyanakkor még nem érkezett meg az összes ígért támogatás.

Noha mintegy ötvenmilliós adósságuk felszámolására eddig alig 13 millió forintnyi támogatás érkezett az ígért összegekből, úgy határoztak, ismét megkezdik a műsorok készítését – közölte a főszerkesztő, aki szerint jó esély van arra, hogy beérkeznek a rádiónak ígért anyagi források.
Magyarország első roma rádiója - pénzügyi nehézségei miatt - április 7-e óta szünetelteti műsorait és csak zenét sugároz; az adónak az idén - 60 millió forintos saját bevétele mellett - 50 millióra lenne szüksége adósságai rendezéséhez, további 20 millióra pedig ahhoz, hogy megnyugtatóan működhessen.
A Magyar Rádió (MR) április 29-én hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Rádió C-vel a roma rádió anyagi gondjainak rendezésére, folyamatos működésének biztosítására. Az egyezmény értelmében az MR naponta legalább egyórás magazinszerű összeállítást vásárol a Rádió C-től, s azt valamennyi vidéki stúdiójában sugározza. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Japán azt kéri Kínától, hogy hagyjon fel az anális koronavírustesztekkel

Japán azt kéri Kínától, hogy hagyjon fel az anális koronavírustesztekkel

Félmilliárdos kárt okozott a luxusautókkal seftelő bűnbanda

Félmilliárdos kárt okozott a luxusautókkal seftelő bűnbanda

Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése

Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése