Tetszett a cikk?

Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban minden becslést felülmúltak a legújabb Harry Potter könyv eladási statisztikái.

A Harry Potter és a Főnix rendje című könyvből, a hétvégi megjelenése utáni első napon az Egyesült Államokban öt, Nagy-Britanniában pedig egymillió példányt adtak el a híradások szerint. A szigetországban - ahol J.K Rowling előző Harry Potter-könyvéből egy nap alatt harmadennyi fogyott - percenként 220 példányt adtak el a Tesco áruházakban a BBC híradása szerint. Az Amazon, internetes könyváruház eddig 1,3 millió példányra vett fel rendelést. A varázslótanonc kalandjaival foglalkozó könyvsorozat első négy eleme világszerte eddig 200 millió példányban kelt el.
A számos biztonsági intézkedés ellenére Rowling könyvéből pár, még a hivatalos szombati debütálás előtt nyilvánosságra került. Az írónő és amerikai kiadója, a Scholastic például három millió dollárra perli a New York daily news című napilapot amiért az részleteket közölt még múlt szerdán a könyvből. Nagy-Britanniában pedig pár nappal a Harry Potter és a Főnix rendje hivatalos debütálása előtt többezer példányt loptak el egy raktárból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy friss kutatás szerint az élelmiszerek 20 százaléka végzi a kukában

Egy friss kutatás szerint az élelmiszerek 20 százaléka végzi a kukában

A dohányboltok is nyitva maradhatnak

A dohányboltok is nyitva maradhatnak

Egyre inkább eldurvul Meghanék interjújának a felvezetése

Egyre inkább eldurvul Meghanék interjújának a felvezetése