Tetszett a cikk?

Kilecvenhat évesen, vasárnap elhunyt a négyszeres Oscar-díjas amerikai filmszínésznő, Katharine Hepburn.

Katharine Hepburn connecticuti otthonában halt meg; halálának pontos okát még nem állapították meg. A színésznő a kilencvenes évek elejétől Parkinson-kórban szenvedett.
Hepburn 1907-ben született a Connecticut állambeli Hartfordban; apja orvos, anyja pedig a születésszabályozást támogató harcias szüfrazsett volt. Eleinte az orvosi pályára készült, később mégis inkább a Bryn Mawr College-ba iratkozott be színészetet tanulni. Katharine Hepburnt összesen tizenkétszer jelölték Oscar-díjra, ebből négy ízben meg is választották a legjobb színésznő kategóriájában. A színésznők közül legtöbbször ő nyerte el a filmszakma e legrangosabb kitüntetését. 1934-ben a Hajnalka (Morning Glory), 1968-ban a Találd ki, ki jön vacsorára (Guess, Who's Coming to Dinner), 1969-ben Az oroszlán télen (The Lion in Winter), 1982-ben pedig Az aranytónál (On Golden Pond) című filmekért vehette át az elismerést.
Hepburn összesen 44 filmben játszott, a filmezéstől 1994-ben vonult vissza. 1970 és 1980 között számos tévéfilmben is forgatott, 1975-ben Emmy-díjat is nyert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!