szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes a Népszavának azt nyilatkozta, hogy a főváros 390 millió forintot szán a József Attila Színház ügyeinek rendezésére, ebben az összegben a végkielégítések is benne vannak. Csomós nem cáfolta azt a híresztelést, miszerint a volt Mikroszkóp Színpadot, a Kabaré24-et hozzá akarják csatolni a Thália Színházhoz.

A főváros 390 millió forintot szán a József Attila Színház ügyeinek rendezésére, ebben az összegben a végkielégítések is benne vannak – mondta el a Népszavának Csomós Miklós főpolgármester-helyettes. Ebből az összegből hosszú távon le kell vonni a 120 milliós adósságot, amit öt év alatt vissza kell fizetnie a teátrumnak.

Arra a kérdésre, hogy 390 millió forintból nem lehetett volna-e megcsinálni, akár a társulattal együtt, az eltervezett évadot, a főpolgármester-helyettes azt mondta, véglegesen kell megoldani a színház helyzetét. Megjegyezte, hogy ezt az összeget csak idén tudják biztosítani, jövőre már nem akarnak hasonló nagyságrendű pénzt költeni a József Attila Színházra.

Csomós Miklós a lapnak nem cáfolta azt a híresztelést, miszerint a volt Mikroszkóp Színpadot, a Kabaré24-et hozzá akarják csatolni a Thália Színházhoz, aminek kamaraszínháza lenne. Azt mondta, könnyen lehet, hogy ez így lesz, most nem nagyon lát más megoldást. De azért a következő időszakban még végiggondolják a lehetőségeket – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!