szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pátkai Rozina nyerte el idén jazzdal kategóriában az Independent Music Awards közönségdíját.

A 2001 óta megtartott verseny a független előadókat és zenekarokat díjazza számos kategóriában. A hivatalos zsűrit idén többek között Tom Waits, Suzanne Vega vagy Ziggy Marley alkotta.

A magyar énekesnőt Jazz Song kategóriában jelölték a bossanovás lüktetésű Vocé e Eu című dallal, amellyel meghódította a közönséget.

Pátkai Rozina azt MTI-nek azt mondta: azért tartja különösen nagy elismerésnek díjat, mert ezt a kategóriát általában amerikai előadó szokta nyerni. "Ez nem pénzdíjas verseny, itt a nyertesek anyagának a promócióját, terjesztését vállalja az Independent Music Awards csapata, amely rádióknak és kiadóknak küldi el a zenei anyagot, valamint a lemezt, ahogy ez elkészült" - részletezte az énekesnő.

"Amerikában már játsszák a dalunkat és a nevezés óta nagyon sokan megkerestek a tengerentúlról és érdeklődtek, hogy mikor jön ki a lemezünk. Nagyon nagy lehetőség ez nekünk, ezért is örülünk kimondottan a díjnak" - fűzte hozzá.

E kategória győztese egyébként a zsűri értékelés e alapján a New York-i Jeff Fairbanks’ Project Hansori Bi Bim Bop című száma lett.

Az olasz felmenőkkel is rendelkező Pátkai Rozina eredetileg klasszikus éneklést tanult, majd az ELTE magyar-angol szakának elvégzése után a jazz felé fordult az érdeklődése. Magántanároktól és a budapesti ETŰD zeneiskolában tanult énekelni, majd később mesterképzéseken és workshopokon fejlesztette tovább magát, többek között Csehországban és Olaszországban.

Az énekesnő és zenekara szeptember 14-én mutatja be új albumát a Budapest Music Centerben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elkészült a Brexit-film Benedict Cumberbatch főszereplésével

Elkészült a Brexit-film Benedict Cumberbatch főszereplésével

"A bíróknak sem jó üzenet, ha a jogszabályokat épp a bíróságon szegik meg"

"A bíróknak sem jó üzenet, ha a jogszabályokat épp a bíróságon szegik meg"

És akkor apa és anya beköltözik a munkahelyére a családok évében

És akkor apa és anya beköltözik a munkahelyére a családok évében

Ez most csak úgy eszünkbe jutott az éjjel történtekről

Ez most csak úgy eszünkbe jutott az éjjel történtekről

Továbbküldte Kövér Ádernek a túlóratörvényt

Továbbküldte Kövér Ádernek a túlóratörvényt

Rendesen átalakítják az európai kézilabdakupákat

Rendesen átalakítják az európai kézilabdakupákat