szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Dankó Rádió sikerét szeretné reprodukálni a december 15-én induló retro közszolgálati tévécsatorna az M3. Éjjel MTI-fotókat vetítene.

Az MTV Zrt. vezérigazgatója a csatorna Médiaplatform Konferencián tartott beharangozóján elmondta, „nincs új a nap alatt, az MTV mindig is szeretett volna archív csatornát indítani”. A televízió archívumában olyan mennyiségben lelhetők fel műsorok, hogy ha a napi 24 órát néznénk, akkor is 20 év lenne végignézni azokat. Ez Medveczky szerint forintban megbecsülhetetlen érték.

A vezérigazgató szerint az M3-mal „a felnövekvő generáció megkapja az elmúlt öt évtized kincseit, a nézők felfedezhetik a régmúlt csodáit, az idősek pedig nosztalgiázhatnak”. Hangsúlyozta, a magyar nézők ki vannak éhezve a magyar tartalmakra.  Az M3-on filmek, magazinok, vetélkedők követik majd egymást a 60-70-80-90-es évekből. Láthatóak lesznek sport-, oktató-, gyerek- és ifjúsági műsorok, tehetségkutató versenyek, színházi előadások, videoklipek, dokumentumfilmek, sorozatok, egész estés filmek, illetve rengeteg olyan alkotás, amely a televíziózás elmúlt hatvan éve alatt legendává vált.

©

A magyar tartalmak mellett szerepelnek a kínálatban olyan sikeres külföldi műsorok is, amelyek iránt az érdeklődés a bemutatásuk óta nem csökkent.

A közszolgálati médium azt szeretné sugallani az új csatornával, hogy még mindig ugyanazt az izgalmat és értéket nyújtja, amit lehet akár prémium kategóriás tartalomnak is nevezni – mondta a vezérigazgató.

A beharangozón bemutatták a csatorna teaserét is, amely elég szürreális élmény: a hatvanas évek Ki mit tud?-jait, magazinműsorait vágták össze metálzenére. A másik szürreálisba hajló ötlet: éjféltől reggel hat óráig az MTVA/MTI fotóarchívumából vetítenek fotókat a hozzájuk tartozó szöveges információval.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Márciusban kapott menekültstátust a tanárt lefejező csecsen fiatal Franciaországban

Márciusban kapott menekültstátust a tanárt lefejező csecsen fiatal Franciaországban

Újabb betegcsúcs Olaszországban

Újabb betegcsúcs Olaszországban

Négyes karambol az M4-esen, egy sávon araszol a forgalom Budapest felé

Négyes karambol az M4-esen, egy sávon araszol a forgalom Budapest felé