szerző:
MTI

The Storm címmel elkészítette harmadik stúdióalbumát a Compact Disco. A népszerű elektronikus zenei formáció szombaton a fővárosi A38 hajón mutatja be az anyagot, valamint új koncertgitárosát.

"Talán hosszúnak tűnhet az a két év, ami a legutóbbi friss lemez, a II. óta eltelt, de mi eleve így terveztük, így sokkal izgalmasabb számunkra a munka, több az inspiráció. Közben persze azért sok minden történt, 2012-ben szerepeltünk az Eurovíziós Dalfesztiválon, és kiadtunk egy válogatáslemezt is Two Point Five címmel" – mondta Pál Gábor, a Compact Disco billentyűse, szövegírója az MTI-nek.

A 2008-ban alakult együttes (a két másik tag: Walkó Csaba – ének és Lotfi Begi – groove-ok, extra zenei sávok, effektek) országos ismertséget és népszerűséget a bakui Eurovíziós Dalfesztiválon való szereplésével, a Sound of Our Hearts című dallal szerzett, a számot külföldi rádiók is játszották.

A Compact Disco Sándor Attila basszusgitáros tavalyi távozása után trióvá alakult, a koncerteken kiegészítő zenészekkel. Pál Gábor szerint ez a rendszer jól bevált, hiszen Török Emese dobos az elmúlt egy évben zeneileg jól beilleszkedett a produkcióba, most pedig egy újabb hölggyel bővült az élő megszólalás: az eddigi koncertgitáros, Szakos Krisztián helyére Lahucsky Krisztina került, aki szombaton mutatkozik be az A38-on.

"Krisztián helyett azért kellett keresnünk valakit, mert az ő idejét a következő időszakban az Ákossal való fellépések kötik le. Amúgy ő volt az új lemezünk zenei producere, tehát fontos szerepe volt az új dalok megszólalásában" – tette hozzá a billentyűs.

Pál Gábor kitért arra, hogy a dallamötleteket általában Walkó Csaba hozza, majd a számokat közösen alakítják ki, végül ő ír rá angol szövegeket. "Szerettünk volna továbbmenni azon az úton, amelyet a Sound of Our Heartsszel elkezdtünk, és kicsit nagyobb szerepet akartunk a gitárnak, tágabb értelemben a hagyományosabb popzenei megoldásoknak. Az anyagban azért benne van korábbi két lemez világa, meg egy csomó új dolog is."

A zenekari triót a The Storm című anyagon (kiadó: Tom-Tom Records) Szakos Krisztián mellett Káló Péter egészítette ki, ő a nyitódalban, a The Guardianben slide gitározott. A címadó The Stormhoz készült klip már megtekinthető a neten, és a lemezen természetesen szerepel a We Will Not Go Down is, amely hónapok óta szerepel a koncertrepertoárban, és a rádiók is játsszák.

"A szombati lemezbemutató koncerten az album mind a tíz dalát előadjuk, de természetesen a régi sikerek is megszólalnak. A turné november 22-én indul Miskolcon, fellépünk Debrecenben, Szegeden, Sopronban, Pécsett, a sorozat december 13-án Székesfehérváron zárul. Már biztos, hogy jövő márciusban lesz egy különleges, akusztikus koncertünk a Művészetek Palotájában, ahol vendégek is közre fognak működni" – mondta végül Pál Gábor az MTI-nek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Most kapcsolja be az álomfunkciót a Facebook: a magyaroknak is menni fog az üzenetek utólagos törlése

Most kapcsolja be az álomfunkciót a Facebook: a magyaroknak is menni fog az üzenetek utólagos törlése

Gruevszki-ügy: Orbán megint fejfájást okoz az EU-nak

Gruevszki-ügy: Orbán megint fejfájást okoz az EU-nak

Emelt jegyár, elmaradó bemutató – ezt hozza a tao eltűnése

Emelt jegyár, elmaradó bemutató – ezt hozza a tao eltűnése

DK: Rendkívüli ülést tart az Európai Néppárt elnöksége a Gruevszki-ügy miatt

DK: Rendkívüli ülést tart az Európai Néppárt elnöksége a Gruevszki-ügy miatt

Egyre több magyar számít szegénynek, pedig dolgozik

Egyre több magyar számít szegénynek, pedig dolgozik

Néhány teve megszökött egy németországi cirkuszból, és elment a Lidlbe

Néhány teve megszökött egy németországi cirkuszból, és elment a Lidlbe