szerző:
hvg.hu

Orbán ráadásul pont Putyin alatt kapott helyet.

Orbán Viktor is szerepel a Time magazin egyik erőskezű vezetőkkel (kevésbé burkoltan fogalmazva: a nagyvilág jelenlegi diktátoraival) foglalkozó cikkében.

Az íráshoz illusztráció is társul, amelyen az orosz Vlagyimir Putyin, a török Recep Tayyip Erdogan és a fülöp-szigeteki Rodrigo Duterte oldalán feszít a magyar miniszterelnök, aki pont Putyin alatt kapott helyet - szúrta ki a 444.

Az amerikai politikai elemző, Ian Bremmer tollából származó írás arról is szót ejt, hogy a felsorolt személyeket elsősorban az köti össze, hogy "biztonságot" kínálnak egy, a népre leselkedő belső vagy külső veszéllyel szemben.

A cikkben nem finomkodnak, az elemző kijelenti: a magyar miniszterelnök politikájának hála újra divatba jött az illiberális demokrácia és a civilek megfélemlítése. A cikkíró szerint Orbán listára kerülésének a bevándorlók elleni rendszerszerű hergelésnek is köze van.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!