Az elmúlt hét képekben - Nagyítás

Az elmúlt hét képekben - Nagyítás

Utolsó frissítés:

Szerző:

Válogatásunk az elmúlt hét nap legérdekesebb fotóiból.

Újévköszöntőképpen 2010-et rajzolják csillagszórókkal a levegőbe szilveszterezők a svájci Alpokban egy hegyi kunyhó mellett 2010. január 1-jén.
©
Az eget színező, újévköszöntő tűzijáték 2010. január 1-jén Berlinben, a Brandenburgi kapu fölött.
©
Szilveszter utáni takarítás Budapesten a Váci utcában. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. célgépei és több száz alkalmazottja tisztította meg a város közterületeit a szilveszter éjjel felhalmozódott, nagy mennyiségű szeméttől.
©
Szilveszteri fürdőzők gázolnak a tenger vizében, amint óévbúcsúztatót tartanak az északkelet-spanyolországi Tarragona tengerpartján 2009. december 31-én. Ez évben a huszonötödik alkalommal rendezték meg a szilveszter napi fürdőzést.
©
Georges Pretre francia karmester 2010. január 1-jén, a bécsi Musikverein koncerttermében tartott hagyományos bécsi újévi hangversenyen a Bécsi Filharmonikusokat vezényli, amit 72 ország televíziós csatornái közvetítenek.
©
A magyar-horvát határon, Berzencén a határátkelőnél köszöntették egymást a nagyatádi és a kaproncai tűzoltók az újév alkalmából, méghozzá hagyományosan a két parancsnok, emelőkosárból.
©
Oldalára borult kamion Balatonmagyaród közelében. A reggeli fagy következtében síkossá vált utakon több baleset is történt Zala megyében.
©
Az Air Berlin légitársaság Boeing 737-es repülőgépe Dortmund repülőterén 2010. január 3-án: a spanyolországi Las Palmasba induló utasszállító 165 utassal és 5 főnyi személyzettel a fedélzetén kicsúszott a felszállópályáról azt követően, hogy a pilóta megszakította a felszállást. A balesetben senki sem sérült meg. Németországban az elmúlt napok rendkívül havas időjárása miatt veszélyessé vált az utazás.
©
Egy síugró próbaugrást végez a németországi Oberstdorfban megrendezett síugró bajnokság első fordulójában 2009. december 28-án.
©
A francia Jean-Pierre Strugo halad el nézők előtt Nissanjával 2010. január 2-án, amint az argentíniai-chilei Dakar-rali első szakaszán versenyez. A világ legnehezebb terepversenyét immár második alkalommal rendezik meg dél-amerikai helyszíneken.
©
A svájci Roger Federer és a spanyol Rafael Nadal levegőben függő teniszpályán tartanak bemutatót Dohában 2010. január 3-án, a másnap kezdődő tenisztorna előzeteseképpen.
©
Jégszobrokat tekintenek meg a moszkvai jégszobrászati fesztivál látogatói 2010. január 3-án.
©
A lemenő nap fénye és a déli móló világítótornyának képe tükröződik a Michigan-tó vizében a Michigan állambeli South Havenben 2009. december 29-én.
©
Lovas szán siklik a havon egy Moszkva folyó mentén fekvő parkban, az orosz főváros egyik külső negyedében 2009. december 30-án.
©
Amerikai katona vizsgálja a helyszínt 2009. december 29-én, miután gépkocsiba rejtett pokolgép robbant Bagdadban, a közlekedési minisztérium parkolójában. A detonáció következtében négy ember megsebesült.
©
Afgán parlamenti képviselők Kabulban 2010. január 2-án, a törvényhozás plenáris ülésén. Ezen a napon elutasította az afgán parlament a Hamid Karzai elnök által javasolt miniszterjelölteknek több mint a felét, jelezve, hogy a második mandátumát kezdő államfő a képviselők jelentős ellenállásába ütközik. A huszonnégy jelölt közül tizenharmadikként a nők ügyeinek miniszterévé jelölt Haszan Bano Gazanfar bukott el a képviselői szavazáson, az elutasított jelöltek között volt Karzai két szoros szövetségese, valamint az energiaipari miniszternek jelölt Iszmail Háin korábbi befolyásos hadúr is.
©
A város sétálóutcája a Kuanghszi Csuang Autonóm Tartományban fekvő Liucsou városában 2009. december 30-án: a háttérben egy kínai ferde torony - egy felrobbantott társasház épen maradt, megdőlt épülete. A robbantással a 22 emeletes házat le akarták rombolni, az épület felszámolására irányuló kísérlet azonban meghiúsult.
©
Hozzászólások