Válogatásunk az elmúlt hét nap legérdekesebb képeiből.

A Miss Hungary 2010 szépségverseny döntősei várakoznak fellépésükre a színfalak mögött, 2010. november 28-án este a VAM Design Centerben.
©
Kántor Kata, Bora Gábor és Katona Gábor egy jelenetet ad elő a TranzDanz Társulat új, Szimultán ablak című táncelőadásának fotóspróbáján. A Kovács Gerzson Péter koreografálta darabot 2010. november 26-án mutatják be a MU Színházban.
©
Kanadai ludak fagyoskodnak a kora reggeli hidegben a North Platte folyó partján, a Wyoming állambeli Casperben 2010. november 24-én.
©
Behavazott közlekedési lámpa az I. kerületi Krisztina körúton. A 2010. november 26-án éjszaka kezdődött havazás az előrejelzés szerint a nap folyamán fokozatosan megszűnik, a lehullott hó a sík vidéken olvadni fog.
©
Dél-koreai haditengerész egy jármű ablakán repesz ütötte lyuk mögött ül Jonpjong szigeten 2010. november 28-án. November 23-án az észak-koreai tüzérség ágyúval lőtte a két Korea vitatott tengeri határának közelében húzódó Jonpjong szigetet, aminek következtében két polgári lakos és két dél-koreai katona életét vesztette.
©
Sűrű füsttel ég a Haydarpasa pályaudvar teteje Isztambul ázsiai felében 2010. november 28-án. Egyelőre nem tudni a tűz okát és azt sem, tett-e kárt emberéletben. A 102 éves Haydarpasa a török nagyváros fő pályaudvara és egyik jelentős építészeti emléke, amelynek tetőszerkezete felújítás alatt állt a tűz kitörésekor.
©
Egy férfi nézi a Bromo tűzhányó kráteréből előtörő sűrű füstöt Indonéziában, Jáva szigetének keleti részén 2010. november 29-én. Indonézia a legmagasabb fokozatra emelte a készültség szintjét és óvatosságra szólította fel a helybélieket és a turistákat a november 26-án bekövetkezett kisebb kitörés után. A Bromo Jáva egyik legaktívabb és egyben a turisták által leggyakrabban látogatott tűzhányója. Legutóbbi kitörése 2004 júniusában volt, aminek során két turista vesztette életét.
©
Rohamrendőröktől zsákmányolt plexipajzs mögött öleli át egymást egy tüntető pár, miután több ezer diák vonult az utcára a tandíjak tervezett emelése elleni tiltakozásul Londonban 2010. november 24-én. A brit diákok országszerte tüntettek a kormány terve ellen, amely szerint csaknem háromszorosára készül emelni az egyetemisták tandíját az államháztartási hiány csökkentésére kidolgozott program részeként.
©
„Forradalom” jelentésű feliratot fúj festékszóróval egy tüntető egy kormányépület falára, amint több ezer diák tiltakozik a tandíjak tervezett emelése ellen a londoni Whitehallon 2010. november 24-én.
©
A galéria munkatársa igazgatja el a Vlagyimir Iljics Lenint ábrázoló festményeket a Pintér Galéria és Aukciósházban, ahol 2010. december 6-án Soha többet! mottóval jótékonysági árverésre bocsátják a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban nyáron talált mintegy 230 kommunista és szocialista relikviát. A befolyt összeget a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére fordítják.
©
A román szélsőjobboldali Hazáért Párt (PPP) támogatói fasiszta módra lendítik karjukat, amint egy romániai és egy moldovai szélsőségesen nacionalista párt több mint kétszáz híve megemlékezik Corneliu Zelea Codreanu, az egykori román fasiszta Vasgárda, más néven Légió vezetője halálának 72. évfordulójáról Tancabestiben 2010. november 27-én. Az 1899-ben született Codreanut a gyűlés helyszínén, egy tancabesti erdő szélén lőtték agyon 1938. november 30-án.
©
Egy villanyszerelő lekapcsol egy közvilágítási lámpát Esztergomban, a Dobogókői úton. A város egy részében kikapcsolták a közvilágítást, mert az önkormányzat előző vezetése csaknem 80 millió forintos adósságot halmozott fel a világítást szolgáltató TIVI Kft.-nél.
©
Nagyítás

Schwarzenegger követői Budapesten – Nagyítás-fotógaléria

November 20-21-én Budapesten, az Uránia Filmszínházban tartották meg az IFBB nemzetközi szövetség idei klasszikus testépítő-világbajnokságát. A klasszikus testépítőverseny mellett három kategóriában: "fitness", "body fitness" és "fitness modell" világkupa-helyezésekért léptek színpadra a versenyzők. A 182 országot egyesítő szövetség most első alkalommal ítélte kelet-közép-európai országnak a rendezés jogát. Az IFBB égisze alatt olyan versenyzők karrierje indult el, mint például Arnold Schwarzeneggeré.

Nagyítás

TEDx: Milyen jövőt álmodnak a fiatalok? – Nagyítás-fotógaléria

A hvg által szervezett [email protected] az újításokat és innovatív ötleteket ösztönző és felkaroló TED-del szoros kapcsolatot ápoló, mégis különálló új platform, amely a TED szellemiségében gondolkodó és cselekvő fiatalokat mutat be. Különleges látásmódjuk, érzékenységük, nyitottságuk segíthet más szemszögből látni a világot és magunkat. 2010. november 20-án – az ENSZ Egyetemes Gyereknapján – a világ számos pontján rendeztek TEDxYouth eseményeket.

Nagyítás

Az év legszebb természetfotói – Nagyítás-fotógaléria

Immár tizennyolcadik alkalommal hirdette meg idén tavasszal Magyarország és a közép-európai régió legrangosabb természetfotós pályázatát a NaturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége. Az idehaza és külföldön egyaránt elismert szakemberekből álló zsűri ezek közül választotta ki a 12 kategória díjazott fotográfiáit, valamint azt az összesen száztizenkét képet, amelyeket a Magyar Természettudományi Múzeum hagyományos, Az Év Természetfotósa 2010 kiállításán a nagyközönség is megcsodálhat.