Fotó: 60 millió dollárt adtak egy hongkongi lakásért

Fotó: 60 millió dollárt adtak egy hongkongi lakásért

Utolsó frissítés:

Szerző:

Majdnem hatvanmillió dolláros, vagyis átszámítva 13,5 milliárd forintos rekordáron kelt el egy luxusapartman Hongkongban. Az Opus nevű épület kilencedik emeletén található 620 négyzetméteres lakosztályért fizették ki a csillagászati összeget. A vásárló nevét nem hozták nyilvánosságra.

Az lakrészt 58,7 millió dollárért adták el. Helyi ingatlanügynökök szerint ez volt a legmagasabb összeg, amit egy apartmanért fizettek a dél-kínai pénzügyi központban.

A hongkongi ingatlanárak erősen hullámzanak a rendkívül alacsony érdeklődés és az anyaországból beáramló gazdag kínai vásárlók miatt. A mutatók szerint az ingatlanárak megduplázódtak a 2009-es globális pénzügyi válság vége óta.

©

A hongkongi kormány különböző intézkedésekkel igyekszik hűteni az ingatlanpiacot. A legutóbb, vagyis október végén bevezetett újítások egyike például a külföldi ingatlanvásárlók megadóztatásáról rendelkezik. A South China Morning Post című újság szerint az Opus-beli apartmant mindössze kilenc nappal a legutóbbi intézkedéscsomag bejelentése előtt vásárolták meg.

A Viktória hegy oldalán magasodó épület mindössze tizenkét lakásából lenyűgöző kilátás nyílik Hongkongra. Az ingatlanfejlesztő cég szerint már az épület egy másik lakását is sikerült értékesíteniük 55,5 millió dollárért (12,5 milliárd forint) és az egyik saját medencével rendelkező apartmant havi 110 ezer dollárért (24,7 millió forint) adták ki.

A Frank Gehry által tervezett épületet üvegborítású oszlopok ölelik körbe. A Midland Realty ingatlanügynökség munkatársaként dolgozó William Lau szerint az apartman "egyedi" tervezésének és fekvésének köszönheti rekordárát. A szakember előrejelzése szerint a luxusingatlan-piac túlfűtöttsége a következő hónapokban enyhül majd.