Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Érettségiző gimisek, a Citadella elfoglalása, megalakuló új Országgyűlés, Orbán Viktor esküje, majd beszédei, Kállay-Saunders András az Eurovízió döntőjében, és leszakadt Buddha-fej. A hét eseményei képekben.

Elkezdődtek az idei érettségi vizsgák. Hétfőn a magyar írásbelivel kezdtek a diákok, a következő napokban pedig következett a matematika, a történelem, majd az idegen nyelvek.
©
Rendőrök tucatjai állták el a Citadellába vezető utat hétfőn reggel – jelezték a hvg.hu-nak a helyszínről. A jelek szerint megkezdődött a Gellért-hegy tetején lévő vendéglátóhelyek birtokba vétele a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. részéről.
©
Kedden a képviselők a történelmi zászlók jelenlétében letették az esküt, ezzel megalakult az új Országgyűlés. Első feladatukként a képviselők szavaztak a Nemzeti Választási Bizottság beszámolójáról: 165-en igen, 31-en nem gombot nyomtak. Bejelentették a képviselőcsoportok megalakulását is, a frakcióvezetők: Rogán Antal, Harrach Péter, Mesterházy Attila, Vona Gábor, Schiffer András.
©
Szombaton Orbán Viktort miniszterelnökké választották, majd a Parlament előtt beszédet mondott.
©
Az Együtt-PM politikusai átfogalmazták a Fidesz "Üzenjük Brüsszelnek: Több tiszteletet a magyaroknak" szövegű plakátját.
©
Koppenhága, Dánia - Kállay-Saunders András énekel az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az énekes bejutott a döntőbe "Running" című számával.
©
Egy eladó fagylalttal tölti fel a pultot egy orosházi fagylaltozóban a magyar kézműves fagylalt napján csütörtökön. A május az V. hónap, amely így leírva egy tölcsérre emlékeztet, a 8-as szám pedig két, egymáson lévő fagylaltgombócra. Ezért lett május 8-a a magyar kézműves fagylaltot népszerűsítő nap - állítólag.
©
Kijev, Ukrajna - Hatalmas ukrán zászlót feszítenek ki alpinisták egy kijevi áruházra.
©
Ab Barak, Afganisztán - Túlélők várakoznak az északkelet-afganisztáni Badahsán tartományban lévő Ab Barak faluban, amelyre sárlavina zúdult négy nappal korábban. A heves esőzések nyomán bekövetkezett természeti katasztrófának több mint 2100 halottja van a térségben.
©
Johannesburg, Dél-Afrika - szavazáshoz állnak sorban az emberek a dél-afrikai parlamenti választásokon. Az apartheidrendszer felszámolása óta ez az ötödik általános választás, és a közvélemény-kutatásokból arra lehet következtetni, hogy ezúttal is a kormányzó Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) fog nyerni.
©
Csiangraj, Thaiföld - Megrongálódott Buddha-szobor Csiangrajban miután kedden a Richter-skála szerinti 6-os erősségű földrengés volt.
©
Karacsi, Pakisztán - fiú hűsíti magát egy szivárgó vízvezeték alatt. Az ország sok területén a hőmérséklet meghaladta a 40 fokot a héten.
©
Dien Bien Phu, Vietnam - Veteránok, kommunista vezetők és diplomaták részvételével emlékeztek meg szerdán Dien Bien Phu városban a vietnami felszabadító hadseregnek a francia gyarmatosítók felett hatvan évvel ezelőtt aratott győzelméről.
©
Peking, Kína - edzés a parkban
©
Moszkva, Oroszország - Katona menetel a moszkvai Vörös téren a náci Németország felett aratott második világháborús győzelem 69. évfordulója alkalmából rendezett katonai díszszemlén. Európában 1945. május 9-én ért véget a második világháború.
©
Kuala Lumpur, Malajzia - hindu pap sétál fel a Batu Caves templom 272 fokból álló lépcsőjén.
©
Sal-sziget, Zöld-foki Köztársaság - Az Angolából hazafelé, Washingtonba tartó John Kerry amerikai külügyminiszter elrúg egy futball-labdát, miközben repülőgépét üzemanyaggal töltik fel a Zöld-foki-szigetekhez tartozó Sal-szigeten
©
Hamburg, Németország - Progresszív Hajvágás és Stílus kategória a hamburgi fodrász-világbajnokságon.
©
Canberra, Ausztrália - vöröspandák puszija a Canberrai Állatkertben
©
Dupla szivárvány Debrecen felett csütörtökön
©