Elnyert Arany Medve és elveszett olimpia a hét képein

Elnyert Arany Medve és elveszett olimpia a hét képein

Utolsó frissítés:

Szerző:

Arany Medvét nyert a Testről és lélekről, újságírókat tiltottak ki a Fehér Házból, szelfi készült Ferenc pápával, nem lesz magyar olimpia - a hét hírei képekben.

Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai pályázat vezetője és Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom vezetője az olimpiáról szóló vita előtt a Corvinus Egyetemen. Fürjes a Fővárosi Közgyűlés szerda délelőtti ülésén még az olimpiai álmok elúszásáról beszélt, néhány órával később a Corvinus Egyetem közönsége előtt kellett védenie a fővárosi olimpia tervét. Ekkor érkezett a hír, mely szerint visszavonják a pályázatot. A Momentum vezetője szerint becsapták az embereket. Orbán Viktor szerint ''álomgyilkosság történt'', illetve a Momentum ''az új SZDSZ''.
©
Enyedi Ildikó a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjjal és Dieter Kosslickkal, a fesztivál igazgatójával. A Testről és lélekről című fim a korábban bejelentett három díj mellett az Arany Medvét is elhozta Berlinből, így 1975 után másodjára nyerte meg magyar film a Berlinale legrangosabb elismerését.
©
Donald Trump a Fehér Ház előtt. Sean M. Spicer, a Fehér Ház szóvivőjének szokásos pénteki sajtótájékoztatójára több médium képviselőjét sem engedték be. A tiltás miatt nem mehetett be a CNN, a The New York Times, a The Hill, a Politico, a BuzzFeed, a The Daily Mail, a BBC, The Los Angeles Times és The New York Daily News munkatársai. Az eset miatt a meghívottak listáján szereplő AP és Time szolidaritásból távol maradt a rendezvénytől.
©
Férfiak egy bolt előtt a Japánban rendezett ''Hadaka Matsuri'', azaz ''Meztelen Ember'' fesztiválon.
©
Szelfi Ferenc pápával a római Jézus Szíve plébániatemplomban.
©
A kazah csapat a kolumbiai Caliban rendezett pályakerékpáros világkupa férfi döntőjében.
©
Bálna farka egy kiállításon a Paul Emile Victor múzeumban a franciaországi Pérémanonban. Ez az első múzeum, mely állandó sarki és antarktiszi kiállítással várja a látogatókat.
©
Mecset maradványai a 12 kilométer hosszú, 1500 hektáron elterülő Ramsko-tó kiszáradt medrében Szarajevótól 130 kilométerre délre. A mesterséges tavat 1968-ban hozták létre a Rama folyóra épített vízerőmű vízforgalmának biztosítására, emiatt 752 családnak, összesen 2939 embernek kellett elhagyni az otthonát. Szakemberek szerint a Ramsko-tó a vízügyi szempontból rossz év, a rendkívüli hideg, a csapadék nélküli tél, valamint a fokozott áramfogyasztás következtében száradt ki.
©
LeBron James, a Cleveland Cavaliers és a Kelet játékosa zsákol a Nyugat ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság All Star-gálamérkőzésén New Orleansban. Mellette Kevin Durant (35) és Stephen Curry (30), a Golden State Warriors és a Nyugat játékosai.
©
A brit Lewis Hamilton és a finn Valtteri Bottas a Mercedes új versenyautójának bemutatóján a silverstone-i pályán.
©
Egykori orosz és amerikai sztár jégkorongozók bemutató mérkőzése a moszkvai Vörös téren. Háttérben a Vaszilij Blazsennij-székesegyház és a Kreml Szpasszkij-tornya.
©
Manöken Jorge Vazquez spanyol tervező 2017-es őszi-téli kollekciójából bemutatott darabban a Madridi Divathéten.
©
A gála díszleteként használt Oscar-szobrok festése egy Los Angeles-i parkolóban a Hollywood Boulevard közelében.
©
Sivának, a teremtés és pusztítás istenének öltözött indiai hindu férfi élő kígyóval a szájában az újhold 14. éjszakáján tartott Mahá Sivarátri hindu ünnepen Dzsammuban.
©
Résztvevők a 61. Operabálon a bécsi Állami Operaházban.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!