Így robbant be a nyár a koronavírus-járvány közben – Nagyítás képgaléria

Így robbant be a nyár a koronavírus-járvány közben – Nagyítás képgaléria

Utolsó frissítés:

Szerző:

Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A karantén hónapjai után lassacskán beindul az élet Európában és a világon, ám ez az év egészen más a turisták számára is, mint eddig volt. Vagy mégsem?

Nyaralók a strandon – mindez normális tájkép lenne minden más évben, most viszont Európa egyik legszigorúbb kijárási tilalma után szabadultak ki a spanyolok. Megnyugodni azonban itt sem lehet: a hétvégén újból korlátozásokat vezettek be Galícia bizonyos területein.
©
Horvátországban újraindult a turizmus, és mintha semmi nem emlékeztetne arra, hogy egy világjárvány közepén vagyunk. Itt is újból növekedni kezdett az esetszám – nem véletlen, hogy a magyar kormány is óvatosságra inti az ide készülő magyarokat.
©
©
Városi alkalmazottak védőfelszerelésben hívják fel a lakosság figyelmét a megelőzés fontosságára Lisszabon egyik külvárosában. Portugália Európában elsőként, már június elejétől fogad turistákat, ám ez az ország volt az első is, ahol a főváros és környékének egyes területein újból kijárási korlátozásokat vezettek be, miután felgyorsult a járvány terjedése.
©
Hétfőn nyitott újra a világ egyik leghíresebb múzeuma, a párizsi Louvre. A Mona Lisa előtt is engedik a szelfizést, de csak a kijelölt helyekről. A három és fél hónapos kényszerszünet 40 millió eurós bevételkiesést okozott.
©
©
Bár lassan visszatérhetnek a turisták Olaszországba is, a képek egyelőre inkább tüntetésekről szólnak. Rómában Matteo Salvini a kormány ellen, Milánóban az egészségügyi dolgozók magasabb támogatásért vonultak a Dóm elé, ahol ilyentájt máskor turisták tömegét látni.
©
Koronavírustesztet végeznek az érkezőknél a görög határon. A dél-európai ország mindent megtesz azért, hogy ebben az évben sem álljon le a turizmus, gazdasága egyik fő bevételi forrása. Ennek érdekében még azt is felajánlották az érkezőknek, hogy letesztelik őket.
©
Összehangolt razziát tartott az első júliusi hétvégén Siófokon a rendőrség, ahol már a közterületi alkoholfogyasztás betiltása a téma – a távolságtartás és a maszkviselés pedig inkább kívánság.
©
A hétvégén újranyitottak a brit pubok, az embereknek pedig láthatóan elegük lett a kényszerabsztinenciából, és elözönlötték a londoni Sohót is. A képek alapján a távolságtartás alapelve is jó eséllyel sérült.
©
©
©
Amíg Európa már az óvatos nyitás tapasztalatait dolgozza fel, Amerikában javában tombol a járvány. Brazíliában az őslakos törzseket is tesztelik – még a yanomamikat is, amely a világ egyik legelszigeteltebb népcsoportjának számít.
©
Keserű volt az idei július 4-i ünnep az USA-ban: Kaliforniában a strandok és az éttermek belső terei is zárva tartanak még. A koronavírus-járvány jelenleg az Egyesült Államokat sújtja leginkább, a fertőzöttek száma hárommilliót közelíti, a halottak száma a 130 ezret.
©
Hozzászólások