Járvány, verseny a holdkőért és a fejetlen kecskéért – az AFP legjobb idei képei

Járvány, verseny a holdkőért és a fejetlen kecskéért – az AFP legjobb idei képei

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jutott 2020-ban maszk a makákóknak is, de az élet nem állt meg, és vele a háborúk, a népvándorlás, a tudomány és a sport is adott témát bőven az AFP fotósainak. Összeállításunk a legérdekesebb képeket mutatja be ebből a nehéz évből.

Két vietnámi nő illatosító bambuszpálcákat gyűjt Hanoi külvárosában 2020. január 9-én a holdújév ünneplése előtt, amit Vietnámban Tetnek neveznek.
©
Lakókocsival az Amerikai Egyesült Államokba tartó hondurasi bevándorlók ruhái és cipői száradnak 2020. január 19-én a Suchiate folyó partján.
©
Máglya felett ugrik át egy lovas a San Bartolome de Pinares faluban, Közép-Spanyolország Avila provinciájában, a hagyományos vallási fesztivál, a Luminarias alkalmából, amelyet Szent Antal, az állatok védőszentjének a tiszteletére rendeznek, 2020. január 16-án.
©
Yves Saint Laurent ruhákat mutatnak be modellek a 2020–2021-es női, őszi-téli kollekció divatbemutatóján a párizsi Trocaderoban rendezett bemutatón 2020. február 25-én.
©
Donald Trump amerikai elnök imádkozók gyűrűjében, afrikai–amerikai vezetőkkel a washingtoni Fehér Ház kabinettermében 2020. február 27-én.
©
Egy 27 gambiai és kongói menekültet szállító gumicsónak utasa Leszbosz szigetén, miután egy hadihajó megmentette őket, miközben Törökország és Görögország között akartak a tengeren átkelni.
©
Iráni tűzoltók fertőtlenítik a főváros, Teherán utcáit 2020. március 13-án, hogy lassítsák a koronavírus terjedését. Irán az első hullámban az egyik legsúlyosabban érintett ország volt.
©
Koronavírus-mintával megfestett lóról tájékoztatja az embereket a kormány által elrendelt lezárásokról egy rendőr Peapally Mandal faluban, Indiában. Egyesek szerint a helyi rendőrség egyszerre játszotta a jó zsaru és a rossz zsaru szerepét, egyik nap komikus jelmezekben parádézva, másnap pedig összeverve a karantént megszegő civileket.
©
Szokatlan súlyokkal edz Ahmed Sawi bodybuilder és edző otthonában, a Gázai övezetben, 2020. április 1-jén, a koronavírus-járvány alatt.
©
Erika Patronas anyakönyvvezető Natasha és Michael Davis esküvőjén a Kalifornia állambeli Anaheim Honda Centerének parkolójában 2020. április 21-én. A ceremóniát a vírusvédelemre vonatkozó szabályok betartásával rendezték meg.
©
A szíriai Tareq Abu Ziad és családja iftart, azaz napnyugta utáni közös étkezést tartanak a ramadán idején, 2020. május 4-én, elpusztított otthonuk romjai között. Egy napra visszatértek Idlib tartománybeli városukba, Arihába, amelyet a kormány hadseregének támadása miatt kellett elhagyniuk.
©
Emberek a távolságtartás betartatása érdekében felrajzolt fehér körökben pihennek a brooklyni Domino Parkban, New Yorkban, 2020. május 17-én.
©
A George Floyd halála miatt kirobbant tüntetés során, 2020. május 29-én Minneapolisban, egy férfi magára hagyja autóját, amikor egy másik autó kigyullad egy helyi parkolóházban.
©
Vízi jetpackkel parádézik egy artista a Dubai Nemzetközi Tengerészeti Klub (DIMC) által szervezett vízi sportfesztivál első napján a Burdzs Kalifa felhőkarcoló közelében, 2020. június 25-én.
©
Egy dohányzó férfi és az égen a Tejútrendszer keretezi a bombázások pusztítását a szíriai Idlib tartományban 2020. június 27-én készült, hosszú expozíciós idejű képen.
©
Hajgöndörítés maszkban, koronavírus-járvány idején Bangkokban, 2020. július 12-én.
©
A perui Andokban egy dombtetőn három testvér, Alvaro (10), Roxana (16) és Juan Carlos Cabrera (13) várja koronavírus-járvány idején, hogy megkezdődjön a virtuális tanórájuk, 2020. július 24-én.
©
Mekkai zarándoklat (hadzs) koronavírus-járvány idején. Maszkot viselő muszlim zarándokok, a kijelölt távolságot tartva, körbejárják a Kába-követ az iszlám első számú szent helyén, a mekkai nagymecsetben.
©
A tűzoltók egy sebesült férfit evakuálnak a bejrúti kikötőben történt robbanás helyszínéről 2020. augusztus 4-én. Két hatalmas robbanás rázta meg Libanon fővárosát, Bejrútot, tucatnyi embert megsebesítve; az épületek megrázkódtak, sűrű füstfelhő takarta el az eget.
©
Egy munkás a Zipaquirai Sókatedrálist fertőtleníti, egy sóbányába vájt föld alatti templomot Zipaquirában, Bogotától 45 km-re északra, 2020. augusztus 30.-án
©
A tűzoltó útját állja a tűznek, amely az otthonok felé nyomul a creeki tűzvész során, a kaliforniai Madera megyében, 2020. szeptember 7-én.
©
Egy nő Fehéroroszország egykori zászlójának fehér-piros-fehér színeit viselve a győzelem jelét mutatja egy demonstráció során, amelyen az ellenzéki mozgalom Lukasenka elnök rezsimje ellen demonstrált Minszkben, 2020. szeptember 20-án.
©
Egy falusi lakos és egy gyermek imádkozik egy elefánt teteme mellett, amely a tisztviselők szerint áramütést szenvedett Guwahati külterületén, a Rani Reserve Forestben, 2020. szeptember 26-án.
©
Ez a 2020. október 3-án készült légifelvétel a károkat mutatja Saint-Martin-Vesubie-ban, Franciaország délkeleti részén, miután heves esőzések és áradások sújtották Alpes-Maritimes megyét.
©
Egy lengyel szélsőjobboldali szervezet tagjai és rendőrök nőket távolítanak el egy templomból. A nők azért tüntettek a templomnál, mert az egyház támogatja az eddig is szigorú lengyel abortuszszabályozás további szigorítását.
©
Makákók játszanak egy elvesztett arcmaszkkal a malajziai Genting Sempahban.
©
Joe Biden, az Egyesült Államok megválasztott elnöke integet a tömegnek beszéde után 2020. november 7-én, a Delaware állambeli Wilmongtonban. A demokrata párti Biden a republikánus Donald Trumpot győzte le az elnökválasztáson.
©
Rafael Nadal mérkőzik Danyiil Medvegyevvel a férfi egyesek között a férfi tenisz-világbajnokság elődöntőjében, a londoni O2 Arenában.
©
A kínai Hosszú Menetelés-5 elnevezésű rakéta, amely a Holdra tartó Csang'o-5 űrszondát szállítja, útnak indul a Vencsang Űrközpontból. A küldetés sikeres volt, a robot által gyűjtött holdkőzetet tartalmazó kapszula december 16-án ért földet.
©
Gyerekek nézik a könyveket Bisober falu általános iskolájának könyvtárában, amely megrongálódott az etiópia Tigray régióban kitört harcokban.
©
Kirgiz lovasok vesznek részt egy hagyományos közép-ázsiai játékban nem messze Biskektől. A kirgiz nemzeti hagyományként ápolt kok-boru nevű sportban a lovasok egy fej nélküli, és térdben csonkolt kecskedögért versengenek.
©
Egy fejlődési rendellenesség miatt kórházban kezelt kislány csak a műanyagon keresztül ölelheti meg az apját a járvány miatt.
©
Palesztin lányok állnak egy esernyő alatt egy esős napon Gázában.
©
Hozzászólások