Tetszett a cikk?

A kihallgatottakat ügyvédjüktől elzáró, hajmeresztő javaslatot az a Balsai István jegyzi, aki hamarosan alkotmánybíró lesz.

A kormány folyamatosan azt állítja, hogy nem pártkatonák, hanem magasan kvalifikált szakemberek fognak őrködni az állampolgárok jogai felett az Alkotmánybíróságon. Nehéz azonban elképzelni, hogyan teheti meg ezt az a Balsai István, aki olyan jogaitól fosztaná meg az eljárás alá vont személyeket, melyeket már a 19. században is megadtak a törvények. A Véleményvezér blog bejegyzéséhez kattintson!

MTI Itthon

Fidesz: az ügyész dönthetné el, mely bíróságon emel vádat

Törvényjavaslatot nyújt be az alkotmányügyi bizottság a büntetőeljárások és a polgári peres eljárások gyorsítása érdekében; az indítvány alapján bizonyos ügyekben az ügyész dönthetné el, mely bíróságon emel vádat - közölte a Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján. A javaslat szerint kiemelt ügyekben 72 óra helyett 120 órán keresztül tarthat az őrizetbe vétel, aminek első 48 órájában az őrizetbe vett személy nem találkozhat a védőjével, és ha ekkor kihallgatják, nem lehet jelen a védője.

A Lodgy volt a legnépszerűbb kedvezményes nagycsaládos autó

A Lodgy volt a legnépszerűbb kedvezményes nagycsaládos autó

A brit kormány megkönyörült a hódokon

A brit kormány megkönyörült a hódokon

Látványos újdonságok érkeztek a Zoomba

Látványos újdonságok érkeztek a Zoomba