szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az első benyomás az eklektika: itt igazából semmi nem passzol, a tapéta harsányan indás-virágos, a lámpák...

Az első benyomás az eklektika: itt igazából semmi nem passzol, a tapéta harsányan indás-virágos, a lámpák indusztriálisan óriásiak, emellett a tipikus éttermi székek és kör alakú asztalok puritánul egyszerűek, ahogy egyszerű a terítés is. Az összhatás mégis elegánsan franciás, Matisse képeit idézi. Az összhatást talán az cél vezérli, hogy a jó értelemben vett bizarr kavalkád emlékezetes hátteret nyújtson az étkezéshez.

Az étteremben nincs asztalfoglalás, ide a vendég csak betér az utcáról, eszik egy jót és már megy is tovább. Teltház van, mikor érkezünk, de hamarosan kerül egy asztal és megkapjuk az étlapot is. A kiszolgálás kedves és gyors, nem vagyunk halálra kényeztetve, de nem is hanyagolnak minket. Az ételek is hamar érkeznek.

www.klassz.eu

Az étlap - ahogy a nagy könyvben meg van írva – rövid, de rendszeresen változik a szezon friss alapanyagainak megfelelően. Vannak azért egzotikus tételek is, mint például az avokádó a citromos avokádó leveshez, amelyet látva biztosak lehetünk, hogy azért utazott pár ezer kilométert, mielőtt az asztalunkra került, de ennyi globalizációs luxust talán még megengedhetünk magunknak.

A főételek választéka sincs túlméretezve, de látszódik az igyekezet, hogy lehetőleg mindenki megtalálja a neki való fogást. Biztos, hogy a főétel front az, ahol a séf megmutathatja, mit tud, így kerül cukkinis-uborkás spagetti a lazacfilé mellé, édesköményes levendulamártás pedig a báránycsülök köré adagolva. A végeredmény minden általunk választott ételnél meggyőző volt.

A tálalás nincs túlkomplikálva, az ételek látványa nem tolakszik az ízek elé, ez nem is passzolna a hely jellegéhez, elvégre ide egy jót enni jön a vendég, nem csodálkozni akar a tányérra nézve.

www.klassz.eu

A salátákon azonban bőven lenne még turbózni való, a jégsalátát meg ki kellene tiltani a világ összes konyhájából. Tény, hogy sokáig eláll a hűtőben, de alacsony a vitamintartalma, kevés benne a rost, ráadásul ízetlen.

Folyamatos zümmögés veszi körbe embert, mert bár étteremben vagyunk, a vendégek jó része ide nem enni, hanem társadalmi életet élni jár. És természetesen nem tolakodóan, de kötelező jelleggel szól a zene is a háttérben.

A borválaszték nem véletlenül lenyűgöző, hiszen az étterem hátsó traktusában a belváros egyik legtovább nyitva tartó borboltja található. A desszertek finomak, de mereven ragaszkodnak az egyszerűséghez. Ezen a fronton semmi eget rengető élményt nem vártunk, nem is kaptunk, bár néha még teli hassal is jó valami meglepően finomat kóstolni a végén.

Anthony Bourdain a bisztró konyha nagy ismerője (maga is sokáig húzta az igát különböző konyhákban, míg aztán felcsapott gasztro-gonzó újságírónak) azt állítja, hogy a bisztrókonyha akkor jó, ha az ételek egyszerűek, gyorsan kerülnek az asztalra és finomak. És ezeknek az elveknek az étterem megfelelt. A Klassz összességében remek választás, olyan hely, ahova az ember újra és újra vissza akar térni, mert tudja, mire számíthat.

www.klassz.eu
Elfogott egy 15 éve körözött terroristát az FBI Walesben

Elfogott egy 15 éve körözött terroristát az FBI Walesben

Titoktartásra hivatkozva nem írta bele a vagyonnyilatkozatába a kutyapárti képviselő, hogy mennyit keres a tiszteletdíján kívül

Titoktartásra hivatkozva nem írta bele a vagyonnyilatkozatába a kutyapárti képviselő, hogy mennyit keres a tiszteletdíján kívül

Itt a vadonatúj Audi Q5 Sportback, akár 367 lovas V6-tal

Itt a vadonatúj Audi Q5 Sportback, akár 367 lovas V6-tal

Sofőr nélkül közlekedő BMW-k a debreceni gyárban

Sofőr nélkül közlekedő BMW-k a debreceni gyárban