MTI Sport

A Medián felmérése szerint a magyarok nyolc aranyat várnak

A legfrissebb magyar közvélemény-kutatási adatok szerint minden második válaszadó úgy gondolja: legalább a politikusok távolmaradása révén tiltakozni kellene a kínai politika ellen a pekingi olimpián, 2 százalék a játékok teljes bojkottját is támogatná, míg csaknem négytizedük szerint semmilyen tiltakozásra nincs szükség. A magyaroktól átlagosan nyolc aranyérmet várnak az emberek - derül ki a Medián 1200 embert megszólaltató, április 4. és 7. között készített felméréséből.

Vincze Szabolcs Világ

Az expedíció már az első tábort is kiépítette 6200 méteren

Véget ért a kéthetes út a dzsungelen keresztül Katmanduból az első alaptáborig. A „Magyarok a világ nyolcezresein” szervezésében útnak indult négytagú magyar expedíció épségben megérkezett és már ki is építette az első tábort 6200 méter magasságban. Az út alatt kommunikációs gondok kísérték végig a csapatot, így a külvilággal szinte semmilyen kapcsolatuk nem volt.

MTI Itthon

Saját szurkolóikat verték a Fradi focistái

Internetes források szerint vasárnap késő este, a Tuzsér otthonában aratott 3-2-es ferencvárosi győzelmet követően verekedés tört ki az FTC labdarúgócsapatának Üllői úti öltözőjében.

Vincze Szabolcs Sport

Talmácsi Gábor megszerezte idei első dobogós helyét

Harmadik helyen végzett Talmácsi Gábor a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriájának Kínai Nagydíján. A győzelmet magabiztos versenyzéssel az olasz Andrea Iannone szerezte meg, az utolsó kör nagy csatát hozott Talma és Mike Di Meglio között, ahol végül hajszállal ugyan, de a francia diadalmaskodott.

MTI/hvg.hu Sport

A Vasas nyerte a 102. magyar vízliabda bajnokságot

Azzal, hogy a Vasas 7-6-ra legyűrte az Egert a férfi vízilabda OB I rájátszásos döntőjének péntek esti, negyedik összecsapásán, eldőlt, hogy az angyalföldi alakulaté a 102. magyar bajnoki cím.

MTI Sport

Gyorsaságimotoros-világbajnokság

Talmácsi Gábor a negyedik helyről rajtolhat a gyorsaságimotoros-világbajnokság negyedik futamán, Sanghajban, a Kínai Nagydíjon, a 125 kcm-es géposztályban.

hvg.hu Foci-Eb

Németország

A német futballválogatottról folyamatosan az a hír járja, hogy már nem olyan, mint régen. Ennek ellenére valamennyi világversenyre kvalifikálja magát és jól szerepel. Jürgen Klinsmannal bronzérmet szereztek a hazai világbajnokágon 2006-ban, a méltó utódnak kikáltott Joachim Löw-vel hasonlóan szerepelhetnek. A gárda gerince nem változott, a német csapat pedig bármire képes lehet.

hvg.hu Foci-Eb

Horvátország

A horvát válogatott nagyon jól összeállt a selejtezősorozat végére, amit az angolos bravúros legyőzésével bizonyítottak is. A csapatban számos rutinos játékos található, a B csoport egyik esélyese a továbbjutást illetően. Sőt, akár a Davor Suker vezette 1998-as, vb-győztes válogatott sikereihez hasonló eredményt is képes elérni, igaz egyelőre csak a kontinensbajnokságon.

hvg.hu Foci-Eb

Románia

Tekintettel az erős csoportra elmondható, hogy Románia csapata ennek a négyesnek a leggyengébb láncszeme, így legnagyobb valószínűséggel tőlük fogunk búcsúzni a csoportküzdelmek során. Ennek ellenére korántsem gyenge gárdáról van szó, bizonyították ezt azzal, hogy kijutottak az Európa-bajnokságra. Franciaországgal, Olaszországgal és Hollandiával azonban senki sem sok eséllyel versenyezne a negyeddöntőbe jutásért.

hvg.hu Foci-Eb

Franciaország

A legnagyobb sztárok ugyan már lemondták a válogatottságot, de a francia keret hagyományosan így is évtizedek óta erős, tele rutinos játékosokal. Így van ez idén is, és ha nem a C csoportba lennének beosztva, szinte biztosra lehetne venni a továbbjutásukat. Ugyanaz igaz rájuk, mint mindenkire a "halálcsoportban": ha kiharcolják a negyeddöntőbe jutást, a torna esélyesei lehetnek.

hvg.hu Foci-Eb

Törökország

Törökország valamelyest gyengült az elmúlt évek sikercsapataihoz képest, de lelkesedésükkel és csupa tűz játékukkal könnyen pótolni tudják a hiányosságaikat. Nagy egyéniség ugyan nincs köztük, de látva a Fenerbahce játékát a BL-ben, biztosak lehetünk benne, hogy a török válogatott bármilyen hátrányban vagy előnyben a végsőkig fog harcolni a továbbjutásért.

hvg.hu Foci-Eb

Olaszország

Olaszország két éve már megszerzte Németországban a világbajnoki trófeát, és minden nagy nemzetközi tornának esélyesként indul neki. Így van ez most is, bár a "halálcsoportban" szinte mindenki esélyes a továbbjutást illetően. Nagyon rutinos játékosokból áll a válogatott, klasszisok sora alkotja a keretet, ennek ellenére már bebizonyították, hogy tudnak erős felállással nagyon gyengén is focizni.

hvg.hu Foci-Eb

Oroszország

Oroszország az utóbbi évek gyenge szereplése után idén ismét régi fényében tündökölhet. Az orosz élvonalba évek óta rengeteg pénzt tesznek azzal a kimondott céllal, hogy felhozzák Európa élbajnokságaihoz. A válogatottal hasonló a helyzet, többek közöt ezért szerződtették két éve a világ egyik legjobb edzőjét, így már most is várható meglepetés tőlük.

hvg.hu Foci-Eb

Hollandia

Marco van Basten szövetségi kapitányt sok kritika érte az utóbbi időben, ennek ellenére a holland csapat egy stabil alakulat benyomását kelti. Különösen a támadósora emelhető ki a többi csapatrész közül, mely talán az egyik legerősebb a 2008-as Európa-bajnokságon. Ha sikerül továbbjutnia a "halálcsoportból" (ez gyakorlatilag megjósolhatatlan), a németalföldiek a torna egyik végső győzelemre is esélyes csapatává avanzsálnak.

hvg.hu Foci-Eb

Görögország

A címvédő görög válogatott korábban ugyan bizonyította, hogy remek formában van, a magyarok elleni budapesti 3-2-es vereséggel végződött mérkőzésen azonban nem sokat láthattunk azokból a tulajdonságokból, melyek 2004-ben a kontinens élére emelték őket. A továbbjutást a csoportból ennek ellenére várhatóan "hozzák" majd, és ki tudja, Otto Rehhagel milyen pluszt tud adni nekik négy évvel a diadal után?

hvg.hu Foci-Eb

Portugália

A portugál csapat továbbjutása az A csoportból szinte biztos, akár a döntőig menetelhetnek. Az idén Cristiano Ronaldo mindent megnyert, amit lehetett, és ez a csapat talán még az Aranygenerációnál is sikeresebb lehet. Még az aranylabdás Figo szerint is, aki nagyon sokra tartja fiatal honfitársa futballtudását. A portugál támadósor nagyon erős, gólgazdag mérkőzésekre lehet tőlük számítani az Európa-bajnokságon.

hvg.hu Foci-Eb

Lengyelország

A lengyel csapat meggyőző teljesítményt nyújtott a selejtezőkön. Ha ott tudják folytatni, ahol akkor abbahagyták, továbbjuthatnak a csoportjukból. Németország ellen parázs meccsre számíthatunk, mint ahogy általában a két ország válogatott mérkőzésein ez lenni szokott. Meghatározó játékosai felkészültek a csoportmérkőzésekre, de a negyeddöntő már jó eredmény lenne a lengyel válogatott számára.

Két koronavírusos új funkció jött a Mentők hivatalos alkalmazásába

Két koronavírusos új funkció jött a Mentők hivatalos alkalmazásába

Magyar építészek is esélyesek a legújabb kínai operaház tervpályázatán

Magyar építészek is esélyesek a legújabb kínai operaház tervpályázatán

A koronavírus-járvány nagy tanulsága: kezünkben van a klímaváltozás elleni recept

A koronavírus-járvány nagy tanulsága: kezünkben van a klímaváltozás elleni recept

71 ezer forintos segélyt ad a munkanélkülivé váló családoknak Erzsébetváros

71 ezer forintos segélyt ad a munkanélkülivé váló családoknak Erzsébetváros

Marianne Faithfull is kórházba került a koronavírus miatt

Marianne Faithfull is kórházba került a koronavírus miatt

Vasárnap újranyitják a bangladesi varrodákat

Vasárnap újranyitják a bangladesi varrodákat

Gázrobbanás történt egy orosz lakóházban

Gázrobbanás történt egy orosz lakóházban

Magyarország 300 ezer maszkot adott Horvátországnak és Szerbiának

Magyarország 300 ezer maszkot adott Horvátországnak és Szerbiának

A címlapról ajánljuk