szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bemutatkozott szerdán II. Paul (Pál), az oberhauseni akvárium nemrég elpusztult híres jóspolipjának utóda.

Gondozói ugyanakkor figyelmeztettek, II. Páltól nem várható, hogy olyan szakavatott jóstehetséggel bírjon, mint világhírnévre szert tett elődje. Az öt hónapos utód puhatolózva fedezte fel új lakhelyét a Sea Life akváriumban. Az új polip a Franciaország déli részén fekvő Montpellier közeléből származik, mindössze 300 grammot nyom, és két hónapig karanténban őrizték, mielőtt beköltözhetett volna új otthonába.

Elődje, a nagy tehetséggel megáldott Paul helyesen jósolta meg az idei labdarúgó-világbajnokság nyolc mérkőzésének kimenetelét, és hosszú életet követően a múlt héten múlt ki.

Az egyelőre még nem világos, hogy II. Pált is kipróbálják-e a jóslásban. Az akvárium vezetője elmondta, eredeti szándékuk az volt, hogy összeismertetik az öreget és a fiatalt, hogy utóbbi a veterántól lesse el a trükköket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóth Sándor Gasztro

Polipfesztivál Paul nélkül – recept

A spanyolok mindent megtettek, hogy a dél-afrikai foci-vb idején világhírűvé vált polipot megszerezzék. Egy galíciai városka gasztronómiai fesztiváljára díszvendégnek szánták.

hvg.hu Sport

Paul, a polip a spanyolok győzelmét jósolta

Az oberhauseni akváriumban élő polip, amellyel a vb kezdete óta próbálják megjósoltatni a német válogatott soron következő meccsének eredményét, ezúttal a spanyol csapat győzelmére tippelt. Márpedig a polip ezen a tornán még nem tévedett.

hvg.hu/MTI Sport

Elpusztult Paul, a focivébé jóspolipja

Elpusztult Paul, a 2010-es labdarúgó-világbajnokság "jóspolipja", amely arról lett híres, hogy a valamennyi tippelése során a későbbi győztes ország zászlaja alatt elrejtett kagylót választotta.

MTI Shake

Paul, a polip tovább jósolhat

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság eredményét sikeresen megjósoló Paul nevű polip okostelefonokon élhet tovább, miután egy brazil programozónak a tévedhetetlennek bizonyult állat adott ötletet.

hvg.hu Sport

Így jósol Paul, a polip - videó

A világbajnokság végére Paul, a jósoló polip legalább akkora sztár lett, mint a focisták. Peddig mindössze annyit csinál, mint az a videón is látszik.