szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Nem világos, hogyan lehetne több százezer embert távol tartani az utaktól, és messze nem biztos, hogy nézők nélküli lesz a Tour de France, de az ötlet már megszületett.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A francia sportminiszter nem zárta ki annak lehetőségét, hogy nézők nélkül rendezzék meg az idei Tour de France-t, de azt azért hozzátette, hogy túl korai még a verseny sorsáról dönteni.

Roxana Maracineanu egy rádióinterjúban felvetette, hogy nézők nélkül tarthatnák meg a világ legnagyobb presztízsű kerékpárversenyét. Ezután a Facebookon írta azt: „jelenleg sokkal sürgősebb csatákat kell megvívnunk. Engedjék meg, hogy az előttünk álló hegyre összpontosítsunk, és csak az után foglalkozzunk a következővel”.

Az idei francia körversenyre az eredeti kiírás szerint június 27. és július 19. között kerülne sor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!