szerző:
Infinit
Tetszett a cikk?

Egy indiai temetkezési vállalkozó, Jagdish Thakkar, Vadodora városában teljesen újszerű szolgáltatás elindítását tervezi: a temetések közvetítését a világhálón. Az ötletgazda szerint ezáltal azok a távoli rokonok, barátok és ismerősök, akik nem tudnának eljönni a szertartásra, szintén leróhatják kegyeletüket és osztozhatnak a család gyászában.

A Moksha Dam névre hallgató, tervezett krematórium leendő tulajdonosa várhatóan a jövő héten köti meg a szerződést azzal a szolgáltatóval, amely a szélessávú kapcsolatot biztosítja majd a közvetítésekhez. A hozzátartozók részvétnyilvánító üzenetet is küldhetnek majd a szűkebb család számára a rendszeren keresztül – írja a telegraphindia.com.

December közepén az építészek hozzálátnak majd a munkájukhoz. A vállalkozás többszereplős együttműködés révén jön létre, a végrehajtandó fejlesztéseknek köszönhetően a becslések szerint a krematórium felépítésének költsége megközelíti a tízmillió rúpiát. A Moksha Dam jövő év májusában kezdené meg működését. A hamvak a szertartás során egy csatornarendszer közvetítésével a Vishwamitri folyóba kerülnek. A krematóriumban többek között megtalálható lesz egy ezer fő befogadására alkalmas imaterem is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Harmincezren Pantani temetésén

Több mint 30 ezer ember kísérte el utolsó útjára a szombat éjszaka elhunyt Marco Pantanit, az olasz és a francia országúti kerékpáros körverseny 1998-as bajnokát.

Világ

Kétszázezres tömeg vett részt Jaszin sejk temetésén

Számos palesztin városban voltak hétfőn több ezres tüntetések, amelyeken Jaszin sejk megölése miatt tiltakoztak és bosszút esküdtek a részvevők. Több helyütt fegyveres összecsapások voltak palesztin fegyveresek és izraeli katonák között. Ahmed Jaszint, a Hamász szellemi vezérét az izraeli hadsereg likvidálta.

Közel-Kelet

Arafat temetése: káosz és tömegbaleset Rámallahban

Eltemették Jasszer Arafatot. A palesztin elnök rámalláhi volt főhadiszállásának egyik faépítménye a gyászolók tömege alatt összeomlott, akik megrohamozták az elhunyt elnök koporsóját szállító helikoptert is. A rendfenntartók levegőbe leadott lövésekkel próbálták szétoszlatni a tömeget.