szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ötvenezer euróig terjedő pénzbüntetéssel sújthatják a jövőben Németországban a felhasználóra rákényszerített, többnyire haszontalan elektronikus küldemények, reklámok (spam) forgalmazóit.

Ezt irányozza elő a kormányon lévő szociáldemokraták és zöldek közös törvénytervezete, amely márciusban kerül a szövetségi képviselőház (Bundestag) elé. Az e-mail-szemét gazdasági problémákat okoz, ráadásul rengeteg idejükbe kerül a címzetteknek, amíg megszabadulnak tőlük.

A világban cirkáló elektronikus postai küldemények 80 százaléka úgynevezett szemét, spam, s ez a mennyiség milliárdos többletkiadásokba veri a cégeket, mivel a bezúduló, sokszor haszontalan, kéretlen küldemények miatt pótlólagos számítógép-kapacitásokat kénytelenek beállítani - hangoztatják Berlinben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karrier

A spam drasztikusan növeli a foglalkoztatási költségeket

A spam – bármilyen különös – a foglalkoztatási költségeken keresztül jelentős nyomást gyakorol a cégekre. E kéretlen, nagy tömegű, kereskedelmi célú, vagy beugrató, csalást fedező vagy vírust hordozó e-mailek sok milliárd dolláros kárt okoznak világszerte.

hvg.hu Tech

Spam-szűrés és vírusvédelem okos telefonok számára

Az előrejelzések szerint az okos (adatközpontú) mobiltelefonok és a személyes digitális asszisztensek, a PDA-k terjedésével ezek az eszközök vonzó célponttá válnak a vírusírók számára. A hálózati vírusvédelmi és internetes tartalombiztonsági termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó tokiói központú Trend Micro cég e támadások ellen kínál védelmet új termékével.

Gazdaság

Megelégelték a spamet, bezárnák a szájtokat

Kemény spamellenes irányelvet fogadott el Nagy-Britannia internetközpontja, a London Internet Exchange (LINX). A direktíva lényege, hogy a szolgáltatók bezárják azokat az online áruházakat, illetve e-kereskedelemmel foglalkozó weboldalakat, melyekre a látogatók kéretlen e-mailről érkeznek. Szakemberek azonban kételkednek az irányelv hatékonyságában.

Internet

Spamküldés: a pornó után a pénzügyi szolgáltatásokra fókuszálnak

Tavaly júniusban az internetes levélszemetek 22 százaléka volt pornográf tartalmú, azóta folyamatosan csökken ez az arány. Az idén a februári 11 százalékról áprilisra 38 százalékra növekedett a pénzügyi spamek aránya - derül ki a Clearswift által közölt legújabb felmérésből.

Gazdaság

Génkutatásokkal a spam ellen

Az IBM kutatói a génkutatásokban használt mintafelismerési módszert alkalmazzák egy hatékony spamszűrő kifejlesztéséhez – írja az SG Informatikai és Tudományos Hírmagazin.