szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nizza mellett, La Gaude-ban on line játékfejlesztői fórumot nyitott az IBM, mert úgy véli, hogy a jövő egyik legperspektivikusabb részpiaca az online játékoké.

A fórum az IBM „BIG” (Business Integration for Games) kezdeményezésének része. A cég szerint az online játék a világháló egyik legnagyobb fejlődési potenciált mutató területe, amelyben egyaránt részt vesz a hagyományos média, a szórakoztatóipar és a szerencsejáték-szektor. A fórum célja, hogy az érdekelt üzletágaknak és a fejlesztőknek, illetve a játékokat kiötlő kreatív szakembereknek közös platformot nyújtson, és elősegítse az interaktív játékok piacra kerülését.

A fiatal online játékiparnak számos kérdésre kell megoldást találnia: megfelelő technológiai és üzleti támogatást kell nyújtania az előállított termékeket a fogyasztóhoz eljuttató csatornáknak, köztük kiadóknak, televízió és rádióállomásoknak, internet-szolgáltatóknak, mobil- illetve vezetékes telefon-operátoroknak. Garantálni kell a megbízható és robosztus, a terhelést jól tűrő számítástechnikai hátteret, éppen úgy, mint a személyes adatok védelmét, vagy a biztonságos fizetés lehetőségét.

Csak az elmúlt évben az IBM több mint száz játékfejlesztő és animációs céggel, köztük számos kisvállalattal szerződött digitális média üzletága kínálatának bővítésére, ami azt bizonyítja, hogy az innováció és a friss gondolatok ezen a területen rendkívüli piaci előnyt jelentenek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bármiféle csatlakozó nélkül érkezhet az iPhone 13

Bármiféle csatlakozó nélkül érkezhet az iPhone 13

Évi 61 százalékos profitrátával Rogán Cecília könnyen viccel

Évi 61 százalékos profitrátával Rogán Cecília könnyen viccel

Véget ért a Trump-éra, emlékezzünk rá a HVG címlapjaival

Véget ért a Trump-éra, emlékezzünk rá a HVG címlapjaival