szerző:
Panoráma
Tetszett a cikk?

A számítógépes játékok, ha nem viszik túlzásba, segíthetik a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek iskolai előmenetelét, s szemtornának sem utolsók.

Marisol Garcia Rubio, a Spanyol Optometriai Központ igazgatónője szerint bizonyos feltételek mellett a komputeres játékok erősítik a szemet, amely ezáltal terhelhetőbbé válik, s könnyebben alkalmazkodik a változó feltételekhez.

A spanyol professzor szerint a komputeres játékok sokkal jobb fejlesztőeszköznek bizonyultak a gyerekek esetében, mint az egyéb, jelenleg alkalmazott módszerek. Véleménye szerint minél idősebb egy gyerek, annál több időt tölthet a képernyő előtt. Ám mint minden egyébben, a komputeres játékok esetében is fontos a mértékletesség, hiszen a túlzásba vitt számítógépezés fejfájást, kimerültséget okoz.

A kutató szerint a gyerekek legfeljebb egy órát játszhatnak, majd tízperces szünetet kell tartaniuk, s utána még harminc perc engedélyezhető számukra a képernyő előtt, amelytől legalább 30-40 centiméteres „távolságot kell tartani”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Videójáték a csecsen háborúról

Egy munkanélküli orosz programozó számítógépes játékot szentel a csecsen háborúnak. De nem pénzt, hanem figyelmet akar szerezni.

Infinit Tech

A videojátékok segíthetik a tanulást

A kezdetektől erősnek számított a számítógépes játékok ellenzőinek tábora, akik óva intenek a játékok káros hatásaitól. A támogatók viszont lassan, de biztosan igyekszenek felszámolni a tévhiteket, kiegyensúlyozni a képet. Most például a játékok oktatást segítő hatásairól jelentek meg vizsgálati eredmények.

Itthon

Cigányirtó játék az interneten

Több mint négyezren látogatták meg azt az internetes játékot, amelynek célja a cigányok kiirtása Magyarországról. A kifogásokat követően az oldalt keddre a szolgáltató levette a világhálóról – adja hírül a Roma Sajtóközpont.

Infinit Tech

Online kiskereskedők játékai az árakkal

Bár eleinte sokan arra számítottak, hogy az online árösszehasonlító rendszerek használatával alacsonyabbak lesznek és kiegyenlítődnek az egyes termékek árai, a valóságban ez nem történt meg. Az interneten fellelhető árak jelenleg is rendkívül szétszórtak, ráadásul nemcsak kereskedőnként változnak, de ugyanazon a szájton is akár naponta hullámozhatnak.

Felfedeztek egy új majomfajt, a gond csak az, hogy máris kihalófélben van

Felfedeztek egy új majomfajt, a gond csak az, hogy máris kihalófélben van

Tesztet csinál és a maszkhordásra figyelmeztet egy új, egyiptomi robot

Tesztet csinál és a maszkhordásra figyelmeztet egy új, egyiptomi robot

Díszcsomagolást ad a kormány minden döntésére, hogy úgy tűnjön, van egy nagy akcióterve

Díszcsomagolást ad a kormány minden döntésére, hogy úgy tűnjön, van egy nagy akcióterve