Tetszett a cikk?

Elkészült annak a személyi számítógépnek a prototípusa, amely a felhasználó kézcsontjából képes megállapítani az illető életkorát. A hardver költsége közel 25 dollár, a készülék kereskedelmi forgalmazására várhatóan néhány hónap múlva sor kerül - írja a Világgazdaság.

A biztonsági szoftverek kifejlesztésével hírnevet szerzett RSA Security és i-Matura cég közös, akár a billentyűzetbe is beszerelhető érzékelője arra kéri a felhasználót, hogy szorítsa az öklét a megfelelő helyre.

Az ellenőrzés során a PC ultrahanggal vizsgálja meg a középső ujj csontjainak méretét, s ez alapján határozza meg a használó életkorát. A feltalálók szerint új berendezésüknek leginkább a gyermeküket a kizárólag felnőtteknek szóló tartalmaktól eddig sikertelenül távol tartani igyekvő szülők örülnek majd, hiszen adott esetben a számítógép letiltja önmagát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

A memóriazavarnál segít a számítógép

Memóriazavarok áthidalását segítő számítógépes programot dolgozott ki az egyesült államokbeli Oregon állam egyetemének egyik kutatója. Jon Herlocker tanársegéd Task Tracer elnevezésű programja beszédfelismerő-rendszert tartalmaz, és egyúttal figyeli, nyomon követi, amit teszünk.

hvg.hu IT-SZALON

Új szuperszámítógép-chip 234 millió tranzisztorral

Az IBM, a Sony és a Toshiba közösen fejlesztette ki a Cell Chip névre keresztelt szuperszámítógép-processzort. A szuper jelzőt nem csak hatalmas teljesítménye, hanem mindenféle számítástechnikai-, szórakoztató- és egyéb elektronikus eszközt meghajtó képessége miatt érdemelte ki.

Hiába a figyelmeztetés, amerikaiak milliói utaztak repülőn a hálaadás napi ünnepségre a rokonaikhoz

Hiába a figyelmeztetés, amerikaiak milliói utaztak repülőn a hálaadás napi ünnepségre a rokonaikhoz

Ez történt: kiderült, hogy mennyire fontos a D-vitamin koronavírus-járvány idején

Ez történt: kiderült, hogy mennyire fontos a D-vitamin koronavírus-járvány idején

Külön adásrészt szántak Orbán kinevetésére a német köztévén

Külön adásrészt szántak Orbán kinevetésére a német köztévén