szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az IBM bejelentette, hogy három év alatt további 100 millió dollárt fektet a Linux operációs rendszerhez kötődő fejlesztésekbe annak érdekében, hogy még jobban kiterjeszthető legyen a cég munkahelyi szoftver-portfoliója.

A befektetések fókusza a WebSphere Portal, a Lotus Notes/Domino és az IBM Workplace termékekre esik. A pénzből jutni fog az ISV támogatási programokra, a kereskedelmi kezdeményezésekre, a kutatásra és fejlesztésre, különböző technológiák marketingjére és az integrációs központokra is. Magyarán az IBM e támogatási rendszer bevezetésével lehetővé teszi a vállalatok számára Linux-alapú infrastruktúrák kiépítését.

„Amióta az ügyfeleink egyre inkább keresik a lehetőségét, hogy linuxos munkahelyi informatikai környezetet alakítsanak ki, irodai szoftvereket használjanak, nem kíméltük az időt, hogy megfelelő termékekkel láthassuk el őket. Az IBM segíti a vásárlóit abban, hogy Linux-alapú üzleti megoldásokat használhassanak” – mondta Ambuj Goyal, a munkahelyi-, portál- és csoportmunka-szoftverek részlegének vezérigazgatója.

Mint ismeretes az IBM az utóbbi években egyre növekvő szerepet adott a Linuxnak üzleti stratégiája formálásában. Ezt a folyamatot nem pusztán a mostani, s a sorban már sokadik fejlesztési célú befektetés jelzi, hanem ötszáz IBM szabadalom felszabadítása is a szabad fejlesztői közösség számára a közelmúltban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Márka- és logótár

Linux

Más, hosszú időn át felépített, ritkán, de akkor nagy gonddal átalakított, dollár milliárdokat érő márkalogókhoz...

Gazdaság

Linux rendszerrel adja új gépeit a Hewlett-Packard

A Hewlett-Packard (HP), a világ legnagyobb személyi számítógép gyártó cége bejelentette, a jövőben Linux operációs rendszerrel telepített gépek gyártását kezdi meg Ázsiában, Windows alapú PC-k helyett.

Karrier

Csak a Linux fejlesztésének szentelné magát megalkotója

Linus Torvalds, a szabad forráskódú Linux operációs rendszer atyja megválik a kaliforniai Transmeta áramkör gyártó cégtől és teljes egészében a Linux kereskedelmi célú felhasználását célzó továbbfejlesztése irányításának szenteli idejét az IBM, a Hewlett-Packard, az Intel és a NEC által alapított Open Source Development Lab (OSDL) cégnél.

Tech

Linux az asztalon

Már Magyarországon is elérhetővé vált a vállalatok és intézmények számára készült új generációs asztali Linux operációs rendszer, a Novell Linux Desktop.