szerző:
reuters
Tetszett a cikk?

Százhúsz millióra nőhet az év végéig a kínai internet felhasználók száma, a gyorsan növő PC eladásoknak és az internet csatlakozások gyarapodásának köszönhetően.

Az idén 28 százalékkal nő a tervek szerint a kínai internetezők száma - áll a Kínai Információ Technológiai Minisztérium jelentésében. A várható gyarapodás túlszárnyalja majd a 2004-es fejlődést is, amikor 16 százalékkal 94 millióra nőtt a felhasználók száma. Kína a föld második legnagyobb PC piaca 16 millió értékesített személyi számítógéppel. Ráadásul az idén  várhatóan 13 százalékkal több személyi számítógépet adnak majd el az országban az International Data Corp előrejelzései szerint.

Emellett Kína a világ lenagyobb vonalas telefon- és mobil- piaca is egyben, a maga 316 millió földi telefonvonalával és 340 millió mobilkészülékével. Tavaly december óta 3,2 millió új vonalas előfizetést és 5 millió mobiltelefont adtak el. Piaci előrejelzések szerint 2005 év végére 402 millió mobil előfizető és 360 millió vonalas előfizető várható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Tech

Kína ősszel újabb embereket küld az űrbe

Újabb emberes űrexpedíciót hajt végre az ősszel Kína szeptemberben vagy októberben, amikor két űrhajóst indít a világűrbe – jelentette be pénteken Szun Laj-szen (Sun Laiyan), a kínai űrhivatal igazgatója.

Infinit Világ

Újabb hatósági rajtaütés a kínai internetkávézókon

A kínai kormány közlése szerint a hatóságok 2004 utolsó hónapjaiban 12575 internetkávézót zárattak be. Az intézkedésekre az „erkölcstelen internethasználatot” szigorúan tiltó politikai irányelvek jegyében került sor.

Mi történik akkor, ha lejár a hitelmoratórium?

Mi történik akkor, ha lejár a hitelmoratórium?

3D-nyomtatóval készítette el saját óriásszobrát az ismert youtuber

3D-nyomtatóval készítette el saját óriásszobrát az ismert youtuber

Béres Cseppet adnak a pedagógusoknak a járvány miatt

Béres Cseppet adnak a pedagógusoknak a járvány miatt