szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A digitális televíziózás a műsorszórás jelenlegi analóg rendszerénél lényegesen nagyobb műsorválasztékot, jobb kép- és hangminőséget kínál - mondta László Boglár, kormányszóvívő. Várhatóan rendelet szabályozza majd az új technológiára való áttérést.

A digitális televíziózásról szóló előterjesztésről is tárgyal ma a kormány. A technológia Magyarországon részben már működik: az Antenna Hungária (AH) Rt. kétmilliárd forintos fejlesztéssel 2004. októberében megkezdte az ingyenesen hozzáférhető digitális földfelszíni televíziós műsorszórást (DVB-T). A fejlesztést az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint az Országos Rádió és Televízió Testület is támogatta.

A digitális műsorszórás egyelőre Budapesten és a Kab-hegy térségében 3 millió ember számára érhető el akkor, ha megvásárolják az ehhez szükséges kiegészítő berendezést, az  úgynevezett set top boxot. Jelenleg három közszolgálati program: az mtv1, m2 és a Duna TV műsora érhető el digitális adókon át.

László Géza, az AH vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy  2010-2013-ra az ország teljes területén megvalósul a digitális műsorszórás, ám addig az analóg műsorszórással párhuzamosan működik majd.

A digitális televíziózáson kívül a kormány mai ülésén a foglalkoztatási miniszter várhatóan tájékoztatja a kabinetet a munkaerőpiaci alapok felhasználásáról, illetve a közmunkával kapcsolatos helyzetről.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Háló

Digitális élményfürdő

A jövő a laptopnak kinéző kommunikációs és szórakoztatócentrumé, amely nélkülözhetetlen lesz új digitális életstílusunkhoz. S ez a jövő igen közel van.

Tech

Digitális könyvtár a zsebben

Az elmúlt hetekben a Las Vegas-i CES fogyasztói elektronikai vásáron aratott sikerek után a HD DVD és a Blu-Ray lemez hihetetlen adattárolási képességeitől volt hangos a világ. De ezt már el is lehet felejteni, mert itt az új csoda a HVD (Holografic Versatile Disc), a holografikus sokcélú lemez.

PC Dome Tech

Uralkodj digitális fáraóként

Jó dolog fáraónak lenni, az emberek életét közvetlenül irányítani, és ha valamit komolyan el is szúrok, akkor sem hánynak kardélre feldühödött zúgolódó alattvalóim. Ha más megoldást nem találok, akkor ilyenkor elég, ha egyszerűen betöltöm valamelyik korábbi mentést és épülhetnek az újabb piramisok vagy folyószabályozó gátak.

Infinit Tech

Digitális szakadék az Európai Unióban

A digitális szakadék kialakulásában az Európai Unióban a jövedelem, az iskolázottság, valamint az életkor számítanak a legmeghatározóbb tényezőknek – állapította meg az Európai Bizottság nemrég közzétett tanulmánya.

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

Kínából érkező, veszélyes porfelhőre figyelmeztet Észak-Korea, ki is ürültek az utcák

Kínából érkező, veszélyes porfelhőre figyelmeztet Észak-Korea, ki is ürültek az utcák

A magyar kivándorlók zöme köszöni, de inkább maradna, ahol van

A magyar kivándorlók zöme köszöni, de inkább maradna, ahol van