szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az SAP és a Microsoft közös termékfejlesztésben állapodott meg, amit iparági elemzők az Oracle elleni leplezetlen támadásként jellemeznek.

A megállapodás a Mendociono kódnevű termék fejlesztésére vonatkozik. Ez a szoftver kiterjesztené az SAP üzleti folyamatokat kezelő technológiáját a Microsoft Office applikációira is. A közös fejlesztések 2005 utolsó negyedévétől állnak majd rendelkezésre mind az SAP-nál, mind a Microsoftnál.

David Bradshow, az Ovum piackutató cég vezető CRM-piaci elemzője a vnu.com-nak úgy nyilatkozott, hogy a Orcle kettől találatot is kapott. Egyrészt az SAP a legnagyobb versenytársa az üzleti alkalmazások piacán, amely most megerősödött. Másrészt ironikus módon éppen az Oracle adatbázisa a legnépszerűbb azok közül, amelyeket felhasználva az SAP-rendszerei futnak.

Bár a legnagyobb visszhangot az SAP-Microsoft deal váltotta ki, de a koppenhágai Sapphire SAP-felhasználói konferenciára már bejelentéseket is időzítettek, így a Siemes-szel és a Macromedia-val az egész világra kiterjedő együttműködési megállapodást is most hozták nyilvánosságra. Nem is beszélve arról, hogy az IBM is most állt elő a DB2 adatbázis SAP-re optimalizált verziójával.

Mivel az SAP Analytics üzleti intelligencia képességei megnövekedtek, egyre jobb eséllyel veszi fel a harcot az Oracle-lel egy új csatatéren, ahol az adatbázisokból üzletileg hasznosítható információkat kinyerő rendszerek csapnak majd össze. Mivel az IBM DB2-es adatbázisát az SAP már sokkal jobban kezeli a korábbiaknál, a cégnél arra számítanak, hogy a felhasználó cégek egyre inkább SAP rendszereket fognak futtatni üzleti folyamataik kézbentartására az Oracle termékei helyett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Az SAP kutatás-fejlesztési központot nyit Magyarországon

Az SAP AG kutatás-fejlesztési központot hoz létre Magyarországon, amely 2006 végére mintegy háromszáz szoftverfejlesztőt számláló gárdával működik majd – közölte Claus Heinrich a társaság igazgatótanácsának tagja.

MTI Tech

Szoftver alkalmazási egyezményt kötött a Nokia és a Microsoft

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártója a finn Nokia és a Microsoft szoftvergyártó konszern egyezményt kötött az online zeneművásárlást és azok mobil készülékeken történő visszajátszását lehetővé tévő rendszer kialakítására.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Tech

Mit mondott Bill Gates az új biztonságosabb Microsoft termékekről?

Bill Gates, a Microsoft elnöke a San Francisco-i RSA biztonságtechnikai konferencián több fontos fejlesztést is bejelentett, többek között az Internet Explorer 7-es változatát is. A Microsoft célja az elsősorban a felhasználók biztonságát erősítő fejlesztésekkel, hogy elejét vegye a további piacvesztésnek, amelyet a közönség egy része által jobbnak tartott böngészők (különösen a Mozilla Firefox) megjelenése okozott az utóbbi időben.

hvg.hu Tech

A Microsoft az Oracle ügyfeleinek elszipkázására készül

A Microsoft bejelentette, hogy új migrációs programot indít azoknak a vállalatoknak, amelyek a PeopleSoft World (korábban J.D. Edwards), a PeopleSoft EnterpriseOne (korábban szintén J.D. Edwards) vagy a PeopleSoft Enterprise rendszert használják. A migrációs program nem titkolt célja, hogy megszerezze a cég azon ügyfeleit, akik a vállalat Oracle által történt felvásárlása miatt bizonytalanságban érzik magukat.

Tech

Már az SAP foga is az Oracle ügyfeleire fáj

Az Oracle és a PeopleSoft egyesülése után a vállalatirányítási szoftverek piaca felbolydult, hiszen senki sem tudhatja, hogy a két nagy cég összeolvadása valóban olyan zavartalan lesz-e, mint ahogy ígérik. A konkurensek (köztük az SAP) persze e helyzetet igyekeznek felhasználni a bizonytalankodók megszerzésére.

Gazdaság

A csatabárd elásva: Microsoft – Oracle együttműködés

Egy meglehetősen száraz szakmai bejelentést tett együttműködésük kiterjesztéséről a Microsoft és az Oracle. Ebben nem volna semmi különös, ha a két társaság ne lett volna egymásnak kérlelhetetlen ellensége, s a cégfőnökök közötti vetélkedés ne lenne közmondásosan ismert. A mind látványosabb összeborulásnak azonban messzemenő hatása lehet a világ informatikai piacára.

Gazdaság

Fejlesztőközpontot hoz létre az Oracle Magyarországon

Az Oracle Európa, Közel-Kelet és Afrika központja Magyarországon hozza létre az adattárház és üzleti intelligenciarendszerek fejlesztő központját - jelentette be Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter csütörtökön a Médiahajón.

Vízi mozit álmodnak a városligeti csónakázótóhoz

Vízi mozit álmodnak a városligeti csónakázótóhoz

Díjat kaptak az SZFE hallgatói a kiállásukért

Díjat kaptak az SZFE hallgatói a kiállásukért

Az autók, gyalogosok közé dőlt egy fa Csömörön, miután egy teherautó eltalálta - videó

Az autók, gyalogosok közé dőlt egy fa Csömörön, miután egy teherautó eltalálta - videó