Tetszett a cikk?

A világpremierrel egyidőben az Apple április 29-én este 6-kor kezdi meg Magyarországon is a Mac OS X operációs rendszer legújabb, 10.4-es, mellesleg Tiger névre hallgató változatának forgalmazásá. A termék angol verzióját a boltokban tesztelni is lehet, ahol szakemberek adnak felvilágosítást vásárlás előtt. A magyar verzió három hét múlva lesz elérhető.

Az Apple legújabb Mac OS X operációs rendszere, a Tiger több mint 200 új szolgáltatást és fejlesztést tartalmaz. Az új Spotlight kereső segítségével pillanatok alatt található meg bármilyen anyag a Mac merevlemezén vagy a hálózat köteteiben. Hasonlóképpen az iTunes keresési szolgáltatásához, a Spotlight is képes a dokumentumokon belül, illetve az azokhoz kapcsolódó meta-adatok között is keresni, így mindenféle állományban – elektronikus levelekben, képek között, naptári és címlista bejegyzésekben és akár Microsoft Office anyagok tartalmában is – képes megtalálni a keresett kulcsszavakat.

A Dashboard kiegészítők egészen újszerű, egyszerű hozzáférést engednek fontos információkhoz, így az időjárási előrejelzésekhez, tőzsdei árfolyamokhoz, mértékegységek átváltásaihoz, vagy akár naptári- és telefonkönyv-bejegyzésekhez. A Tiger kezdetben 14 szabványos HTML és a JavaScript technológiára épülő kis Dashboard kiegészítőt tartalmaz.

Az új iChat program a Tiger operációs rendszerben már támogatja a H.264 videó-kódolást is, így kiváló képminőségű, akár tízszereplős telekonferenciát és négyszereplős videó-konferenciát is létre lehet hozni. Az Automator lehetővé teszi az ismétlődő munkafolyamatok egyszerű automatizálását, programozási ismeretek nélkül is. A Tiger új alap technológiái és eszközei lehetővé teszik a független fejlesztők számára, hogy innovatív alkalmazások új generációit mutassák be.

A Mac OS X 10.4 Tiger használatához minimálisan 256 MByte RAM tár szükséges, valamint olyan FireWire-kapus Apple Macintosh számítógép, melyet PowerPC G3, G4 vagy G5 processzorral gyártottak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Média

Apple

A cég alma-logójának kiválasztási körülményeihez számos hiedelem fűződik, így például az, hogy az alapító Steve Jobs...

Gazdaság

Az Apple tulajdonába kerülhet a Universal Music Group

A Los Angeles Times értesülése szerint az Apple Computer Inc. tárgyalásokat folytat a Vivendi Universal SA konszernnel a francia társaság Universal Music Group érdekeltségének a megvásárlásáról. A lehetséges vételár 5-6 milliárd dollárra tehető.

Gazdaság

Az U2 zenéjével előzne be az Apple

Megjelent az Apple fotók nézegetésére és tárolására alkalmas iPod Photo készüléke, és az iPod U2 Special Edition, amely világító vörös tekerőkkel hívja fel magára a figyelmet, és 5 ezer dal tárolására képes.

Gazdaság

A Microsoft az Apple piacain terjeszkedik

A Microsoft új, a napokban forgalomba kerülő Office szoftvercsomagját kifejezetten nagy konkurense, az Apple számítógépeire fejlesztette ki, sőt, az Internet Explorer Mac-es verzióját is nemsokára piacra dobhatják.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Tech

Az Apple új termékekkel árasztja el a piacot

Az Apple Computer termékei legendás megbízhatóságukról, jó funkcionalitásukról és a minőségi imázsnak megfelelő magas árukról voltak ismertek a piacon. E termékpolitikát meglehetősen sok bírálat érte az elmúlt évtizedben. Azok a potenciális felhasználók ugyanis, akik megvették az Apple üzenetét, nem mindig voltak képesek megvásárolni az igen drága eszközöket, amelyek zömét az utóbbi években a piac kifejezetten a luxuskategóriába sorolta.

A Trump elleni impeachment eljárás a február 8-i héten kezdődik

A Trump elleni impeachment eljárás a február 8-i héten kezdődik

Hiába az ötszázalékos áfa, a lakások nem lesznek olcsóbbak

Hiába az ötszázalékos áfa, a lakások nem lesznek olcsóbbak

A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia

A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia